Ons zonnestelsel - De aardse planeten

Ons zonnestelsel - De aardse planeten - Mary-Jane Wilkins | Highergroundnb.org

...e aarde met nog 8 andere planeten om de zon draait in ons zonnestelsel ... Aardse planeet - Wikiwand ... . De zon is een enorme ster die de planeten verwarmt. Zonder die ster zouden wij hier nu niet kunnen leven. De afstand tussen de aarde en de zon is bijna 150 miljoen kilometer. Met een vliegtuig zou je meer dan 17 jaar nodig hebben om naar de zon te vliegen. De kleinste planeet van ons zonnestelsel wordt zo mogelijk nog kleiner. De kern van de planeet koelt langzaam af, waardoor Mercurius krimpt. Wetenschappers kwamen tot deze conclusie na de beeldanalyse van een ... Zonnestelsel - Wikikids ... . Wetenschappers kwamen tot deze conclusie na de beeldanalyse van een uitgestrekt dal op Mercurius: Great Valley. Dit enorme dal is 400 kilometer breed, 1000 kilometer lang en maar liefst 3,2 kilometer diep. Ons zonnestelsel is een deel van het Melkwegstelsel: een grote verzameling sterren. Als het 's nachts heel donker is, zie je de Melkweg als een lichtende band aan de hemel. Maar er zijn nog veel meer sterrenstelsels in de ruimte, de Melkweg is er maar één van. In dit boek kom je alles te weten over de vier planeten die het dichtst bij de zon staa Aarde (soms de wereld of Terra genoemd) is vanaf de Zon gerekend de derde planeet van ons zonnestelsel. Hierin behoort ze tot de naar haar genoemde "aardse planeten", waarvan ze zowel qua massa als qua volume de grootste is. Op de Aarde komt levenvoor: ze is de woonplaats van miljoenen soorten organismen....

INFORMATIE

AUTEUR
Mary-Jane Wilkins
DIMENSIE
3,54 MB
BESTANDSNAAM
Ons zonnestelsel - De aardse planeten.pdf

OMSCHRIJVING

Ons zonnestelsel is een deel van het Melkwegstelsel: een grote verzameling sterren. Als het 's nachts heel donker is, zie je de Melkweg als een lichtende band aan de hemel. Maar er zijn nog veel meer sterrenstelsels in de ruimte, de Melkweg is er maar één van.In dit boek kom je alles te weten over de vier planeten die het dichtst bij de zon staan: Mercurius, Venus, de aarde en Mars. Ontdek wat voor soort planeten het zijn, welke bezocht zijn door ruimtevaartuigen en welke planeet de meeste manen heeft.

Wil je het boek lezen?Ons zonnestelsel - De aardse planeten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mary-Jane Wilkins. Lezen Ons zonnestelsel - De aardse planeten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN