Het mirakel

Het mirakel - Harry Mulisch | Highergroundnb.org

...lwereld op z'n achterste benen. Jean Guillou was geweest, voor het eerst ... Het Mirakel van Amsterdam - The Lady of All Nations ... . Mirakel, Dordrecht. 104 likes · 9 talking about this · 7 were here. Mirakel is de winkel van Stichting Allure, die is gevestigd aan de Reeweg Oost in Dordrecht. De stichting geeft dagbesteding aan... Het Mirakel van de Kogelketting. Met een heel lange kogelketting kun je een spectaculair proefje doen over beweging en snelheid. Kogelkettinkjes kent iedereen wel. Ze zitten vaak aan de stop van een ... Mirakel van Amsterdam (1345) - Stille Omgang | Historiek ... . Kogelkettinkjes kent iedereen wel. Ze zitten vaak aan de stop van een gootsteen vast. In de video hieronder zie je wat er gebeurt als je een kogelketting uit een bakje naar beneden laat vallen: Een mirakel is "een overschrijden van een natuurwet door een bepaalde wil van de God, of door de tussenkomst van een onzichtbare persoon" (Hume, 123n). Theologen van het oude en het nieuwe testament b [..] Het mirakel van Shawshank. ... Jawel, het verhaal van een twintig jaar durende vriendschap tussen twee mannen in een zwaarbewaakte gevangenis is regelmatig sentimenteel, elke emotie wordt benoemd en elke plotwending uitgelegd - al dan niet in de voortkabbelende voice-over. Vertalingen van 'mirakel' in het gratis Nederlands-Engels woordenboek en vele andere Engelse vertalingen....

INFORMATIE

AUTEUR
Harry Mulisch
DIMENSIE
3,4 MB
BESTANDSNAAM
Het mirakel.pdf

OMSCHRIJVING

Het mirakel bestaat uit zeventien absurdistische verhaaltjes over één wonderlijk mens: de heer Tiennoppen. Hij is een gewone burgerman, die 's avonds bij het licht van een straatlantaarn nog eens adres en afzender op zijn brieven controleert voor hij ze in de bus laatglijden. Maar dan begint het: er ontwikkelen zich allerlei vreemde gedachten in hem, die al snel verbijsterende vormen aannemen. Ineens verschijnt er midden op straat een paard, dat al weken dood lijkt te zijn, of begint iedereen in zijn omgeving te zingen, alleen om hem te sarren. Of hij meent ineens dat God irrelevant is, omdat Hij zo zielig is. Of hij regelt eventjes dat de gehele stad wordt bedolven onder bloemen. En als de heer Tiennoppen weer tot de werkelijkheid terugkeert, die wellicht nog absurder is dan zijn fantasie, is er iets onzegbaars in hem veranderd.

Wil je het boek lezen?Het mirakel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harry Mulisch. Lezen Het mirakel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN