De wereldrisico-maatschappij

De wereldrisico-maatschappij - Ulrich Beck | Highergroundnb.org

...edrijven en kennisinstellingen. Het organiseert bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken, en stimuleert verdere idee- en kennisuitwisseling ... Athenaeum Boekhandel | De wereldrisicomaatschappij ... . De kleinste bouwstenen van het heelal blijven fascineren. Met steeds grotere deeltjesversnellers proberen wetenschappers allerlei spookdeeltjes op te sporen - terwijl anderen juist kleine versnellers bouwen. Dat wil zeggen dat zij de verhouding tussen de individuele mens en de maatschappij en haar structuren bestudeert. De sociale filosofie heeft nauwe raakvlakken met de filosofische vakgebieden ethiek en rechtsfilosofie, maar begeeft zich daarnaas ... De of het maatschappij? Welk lidwoord ... . De sociale filosofie heeft nauwe raakvlakken met de filosofische vakgebieden ethiek en rechtsfilosofie, maar begeeft zich daarnaast op het terrein van de sociale wetenschappen en meer in het bijzonder van de sociologie. De VN werken aan vrede en veiligheid in de wereld door: Te helpen bij conflicten Hulp bieden aan mensen in nood Te vragen om mensenrechten te respecteren. Ook heb je de Europese Unie daar zijn 30 landen lid van. Doordat Nederland lid is van de EU kun je in elk ander EU land wonen, werken of studeren. Het is een vreemde paradox: onze moderne westerse maatschappij is veiliger dan ooit en toch zijn we banger dan ooit. Voor de opslag van CO² in de grond, islamitisch fundamentalisme, de klimaatverandering, de financiële crises enzovoort. Het kader van de wereldrisico- maatschappij van Ulrich Beck is in dit verband heel inspirerend. Centraal staat hierbij de idee, dat we op alle maatschappelijke domeinen met risico's worden geconfronteerd. De risicomaatschappij betekent het in vraag stellen van de centrale maat-...

INFORMATIE

AUTEUR
Ulrich Beck
DIMENSIE
8,8 MB
BESTANDSNAAM
De wereldrisico-maatschappij.pdf

OMSCHRIJVING

Het is een vreemde paradox. Onze moderne westerse maatschappij is veiliger dan ooit en toch zijn we banger dan ooit. Op allerlei manieren proberen we dreigingen en onzekerheden uit te bannen, of het nu gaat om de opslag van CO2 in de grond, kindermisbruik, islamitisch fundamentalisme, de klimaatverandering of financiële crises. Risico’s zijn onaanvaardbaar geworden, en daarom verlangen we van de overheid dat zij alles wat in de toekomst ooit mis zou kunnen gaan, nu al voorkomt.In dit boek laat Ulrich Beck zien hoe deze paradox is ontstaan en tot welke ingrijpende gevolgen deze angst voor risico’s kan leiden. Want die angst wordt wereldwijd geëxploiteerd en tast onze individuele vrijheid aan. Hij pleit voor een transparante zakelijke politiek, die voorkomt dat men vanuit een collectieve angst de vrijheid van burgers inwisselt voor een vals gevoel van zekerheid.Ulrich Beck stelde dit onderwerp al bijna 30 jaar geleden aan de orde.Dit boek is een geheel geactualiseerde en uitgebreide versie van zijn publicaties uit die tijd.

Wil je het boek lezen?De wereldrisico-maatschappij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ulrich Beck. Lezen De wereldrisico-maatschappij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN