Er is in Rome iets gebeurd

Er is in Rome iets gebeurd - Sándor Márai | Highergroundnb.org

...laats aan de kust bij Napels.In twaalf hoofdstukken, onderverdeeld in vier delen van zonsondergang tot dageraad, komen figuren uit de ... Er is in Rome iets gebeurd - Sándor Márai - 9789028441842 ... ... ... Er is opnieuw een boek uitgegeven van deze schrijver die in 1989 stierf. Er is in Rome iets gebeurd, geschreven in 1971. Het is minder een verhaal over de liefde, zoals zijn bekendste boeken, maar je herkent meteen de hand van de schrijver in deze historische roman die zich afspeelt in de uren na de dood van Julius Caesar. Er is in Rome iets gebeurd is het verhaal over de moord op Julius Caesar. Plaats van handeling is Baiae, een in de Oudheid beruchte ... Jan Mertens: Er is in Rome iets gebeurd ... . Er is in Rome iets gebeurd is het verhaal over de moord op Julius Caesar. Plaats van handeling is Baiae, een in de Oudheid beruchte badplaats aan de kust bij Napels. In twaalf hoofdstukken, die de uren tussen zonsondergang en de dageraad bestrijken, ... En er staan universele waarheden in 'Er is in Rome iets gebeurd'. Al in 44 voor Christus werden politici afgerekend op de loszittende stoeptegel, bijvoorbeeld: 'Het plaveisel van de Via ... Er is in Rome iets gebeurd | ISBN 9789028426634 direct en eenvoudig te bestellen bij Boek...

INFORMATIE

AUTEUR
Sándor Márai
DIMENSIE
4,2 MB
BESTANDSNAAM
Er is in Rome iets gebeurd.pdf

OMSCHRIJVING

Sándor Márai: een van de belangrijkste Europese schrijvers van de twintigste eeuwEr is in Rome iets gebeurd is het verhaal over de moord op Julius Caesar. Plaats van handeling is Baiae, een in de Oudheid beruchte badplaats aan de kust bij Napels.In twaalf hoofdstukken, die de uren tussen zonsondergang en de dageraad bestrijken, laat Sándor Márai figuren uit de zelfkant van de maatschappij aan het woord over een schokkend gerucht uit Rome, dat langzaam maar zeker steeds concreter wordt maar niet bij naam mag worden genoemd: de dictator is niet meer.Márai laat in deze roman zien hoe een totalitair regime de gedachten en handelingen van zijn burgers beïnvloedt. Zijn diepe inzicht in de menselijke psychologie en zijn literaire meesterschap maken Er is in Rome iets gebeurd tot een hoogtepunt in zijn oeuvre.Sándor Márai schreef deze roman in 1971 in Italië. Daar verkeerde hij in ballingschap nadat hij zijn vaderland Hongarije in 1948 had verlaten om aan de communistische dictatuur te ontsnappen. Het inspireerde hem tot het schrijven van dit boek over hoe een allesoverheersende gebeurtenis het leven van normale mensen bepaalt. Want normale mensen maken ‘de echte geschiedenis’, geschiedenis zonder data en zonder de namen van grote mannen.

Wil je het boek lezen?Er is in Rome iets gebeurd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sándor Márai. Lezen Er is in Rome iets gebeurd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN