Goudplevieren En Wilsterflappers

Goudplevieren En Wilsterflappers - Joop Jukema | Highergroundnb.org

...t het vangen van deze goudplevieren. Er zijn in Friesland in totaal 24 wilsterflappers, waarvan 1 vrouw: Rinkje van der Zee ... Ringen van steltlopers | Joopjukema.nl ... . Zij is hoofdpersoon in het artikel en flapt al tien jaar als vervangster van haar overleden man. Goudplevieren en Wilsterflappers: Eeuwenoude fascinatie voor trekvogels (Golden plovers and plover netters: a deeply rooted fascination with migrating birds) - Joop Jukema, Theunis Piersma, Jan B. Hulscher, Erik J. Bunskoeke, Anita Koolhaas & Arend Veenstra. 2001. Fryske Akademy, Ljouwert and KNNV Uitgeverij, Utrecht ... Goudplevieren en wilsterflappers : eeuwenoude fascinatie ... ... . Hulscher, Erik J. Bunskoeke, Anita Koolhaas & Arend Veenstra. 2001. Fryske Akademy, Ljouwert and KNNV Uitgeverij, Utrecht, en heidevelden). Daarnaast zouden voor beide vormen, maar vooral voor de noordelijke, de bui ... Goudplevieren (in Friesland wilsterflappers ge ... Documentaire. Achter de Skûle (achter de schuilhut). De vereniging Het Friesch Vogelvangersbelang bestaat dit jaar 100 jaar. Deze vereniging behartigt de belangen van de wilsterflappers. Wilster is het Fries voor goudplevieren. Het wilsterflappen is een traditionele jachtmethode, de vogels worden met een net gevangen. De wilster geldt als een delicatesse en werd vroeger geëxporteerd naar ... Wilsterflappers hebben vaak grote kennis over gedrag, trek en conditie van goudplevieren en andere steltlopers. Omdat ze net als wilsters afhankelijk zijn van regen en wind weten ze ook veel over het weer. Zo werd de roemruchte wilsterflapper Teake Visser rond 1870 wel de 'Workumer weerprofeet' genoemd. Wie met een bron: J. Jukema e.a., Goudplevieren en wilsterflappers, eeuwenoude fascinatie voor trekvogels, Utrecht, 2001, 180-181 Op grond van de gegevens in afbeelding 2 worden over de gewichtsveranderingen in het voorjaar en het najaar de volgende beweringen gedaan: 1 in het najaar berust de gewichtstoename vrijwel geheel op vetten;...

INFORMATIE

AUTEUR
Joop Jukema
DIMENSIE
11,94 MB
BESTANDSNAAM
Goudplevieren En Wilsterflappers.pdf

OMSCHRIJVING

Goudplevieren, ook wel 'wilsters' genoemd, broeden duizenden kilometers ten noorden van Nederland. Tijdens de trek, in het najaar en vroege voorjaar , bevolken ze de graslanden van het noorden en westen van ons land. Modern onderzoek aan deze karakteristieke trekvogels gebeurt via het 'wilsterflappen': een oude methode om goudplevieren te vangen.

Wil je het boek lezen?Goudplevieren En Wilsterflappers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joop Jukema. Lezen Goudplevieren En Wilsterflappers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN