I Tjing

I Tjing - Frits Blok | Highergroundnb.org

...ing kunt stellen waarop je antwoord krijgt in symbooltaal ... Raadpleeg de I Tjing / I Ching met echte munten ... . Omdat elke situatie kan worden weergegeven door een hexagram kun je de I Tjing om advies vragen bij elk probleem of belangrijke keus waar je voor staat. I Tjing met de computer handmatig I Tjing lezen 9. De Temmende Kracht van het Kleine. Dit is nog geen moment om grote dingen te ondememen. Als je dit hexagram krijgt als antwoord op je vraag, dan is er voor jou wellicht een periode aangebroken waarin je met kleine dingen tevreden moet zijn. I tjing. Ook wel het boek der veranderingen genoemd. É ... bol.com | I Tjing | 9789020212969 | Richard Wilhelm | Boeken ... . I tjing. Ook wel het boek der veranderingen genoemd. Één van de oudste orakels is het bekende I Ching. De I Ching komt oorspronkelijk uit China en is naar alle waarschijnlijkheid één van de oudste Chinese tekens. I Tjing is in feite de verzameling van wijze spreuken die allemaal betrekking hebben op ieder mogelijke situatie. De I Tjing is gebaseerd op de kosmische wet dat alles altijd in beweging is. Het Chinese orakel geeft één van de 64 antwoorden op een vraag. De oosterse moraal lijkt soms wat rigide. Kijk hoe jouw leven gaat veranderen. Soen is een der acht dubbele trigrammen. Het is de oudste dochter, heeft als beeld de wind of het hout, als eigenschap de zachtmoedigheid, die nochtans binnendringt gelijk de wind of het hout met zijn wortels. De Yijing (I Tjing, I Ching) is een van de oudste boeken uit de geschiedenis van de mensheid. In de loop van ca. 4.000 jaar is natuurwijsheid, levenservaring, filosofie en mensenkennis toegevoegd. Daardoor is het boek bruikbaar voor raadgeving en bestudering van de cultuur en de denkwijzen van de oude Chinezen. De I Tjing is een duizenden jaren oud Chinees orakel dat gebaseerd is op de gedachte dat alles altijd in verandering is en dat niets hetzelfde blijft. I Tjing betekent letterlijk 'Boek der Veranderingen'. I Tjing, Wilhelm-vertaling I Tjing, Het boek der veranderingen. Bij een werk uit een andere cultuur ontstaan er al gauw misverstanden. Wij westerlingen denken anders dan de Chinezen, en helemaal anders dan de Chinezen van duizend, vijfduizend jaar en langer geleden. I Tjing. De I Tjing is een duizenden jaren oud Chinees orakel dat gebaseerd is op de gedachte dat alles altijd in verandering is. Niets blijft hetzelfde. I Tjing betekent letterlijk: "Boek der verandering". De I Tjing geeft je inzicht in je leven en helpt je om met die veranderingen in je leven om te gaan. meer informatie over de I Tjing...

INFORMATIE

AUTEUR
Frits Blok
DIMENSIE
8,25 MB
BESTANDSNAAM
I Tjing.pdf

OMSCHRIJVING

I Tjing 1e druk is een boek van Frits Blok uitgegeven bij Konemann. ISBN 9783829067560 De I TJING, of het Boek der Veranderingen, is gebaseerd op de 64 hexagrammen die ongeveer 5000 jaar geleden werden ontworpen door China's legendarische eerste keizer Foe Si. Deze oude 'streepjescodes' van zes lijnen, die zo modern aandoen, zijn samengesteld uit verschillende combinaties van acht basistrigrammen die elk een element uit de natuur vertegenwoordigen. Rond 1100 na Chr. schreef de Chinese koning Wen een commentaar op de hexagrammen. De talloze interpretaties en vertalingen die sindsdien zijn verschenen, zijn allemaal op dit commentaar gebaseerd.Anders dan alle I Tjing-geleerden voor hem, baseert Frits Blok zijn interpretatie op de vier natuurlijke elementen waaruit elk hexagram is samengesteld. Studerend op de I Tjing ontdekte de auteur dat in de vaak cryptische commentaren van koning Wen eenzelfde benadering wordt gehanteerd. Bloks methode om elk hexagram te deconstrueren heeft geleid tot een uniek boek, dat een mijlpaal is in de geschiedenis van de I Tjing.

Wil je het boek lezen?I Tjing in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frits Blok. Lezen I Tjing Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN