Het Libor-schandaal

Het Libor-schandaal - David Enrich | Highergroundnb.org

... ... Schinkel: 'Het Libor-schandaal is nooit helder als een kartelstrategie omschreven ... Het Libor-schandaal, David Enrich - Paperback ... ... . Ook in het recente boek The Fix, waarin het schandaal spannend wordt beschreven, blijft het bij individuele manipulaties: het wordt niet duidelijk of en hoe de schandalen als een volledig kartel kunnen hebben gewerkt. Het Libor-schandaal van David Enrich telt maar liefst 462 pagina's en vertelt het verhaal van de fraude met de Liborrente, een rente waar de gewone burger nog nooit van gehoord had, maar waarbij het nieuws was dat ook Rabobank erbij betrokken was. LIBOR schandaal begint bij Barclays Het Libor schandaal dat 28 juni aan het licht kw ... Megaboete Rabobank Libor-affaire | NOS ... . LIBOR schandaal begint bij Barclays Het Libor schandaal dat 28 juni aan het licht kwam door de Financial Serivces Authority (FSA) gaat door tot de bovenste rangen. Constant komen er weer nieuwe feiten naar buiten. Het begon allemaal met de Britse bank Barclays. Vijf vragen over het Libor-schandaal Rabobank krijgt ergens in de komende weken een boete van een miljard dollar (730 miljoen euro) voor het frauderen met de interbancaire rentestand Libor. Het Libor-schandaal onthult wie er nog meer achter de fraude zaten en hoe het mogelijk was dat de handelaren zo lang hun gang konden gaan. Een fascinerend en meeslepend relaas over hebzucht en menselijk tekort - een waargebeurd verhaal dat leest als een thriller. dit werk kent de volgende uitvoeringen. E-book (epub) De Europese Commissie gaat morgen zes banken een boete geven wegens het manipuleren van de Euribor-rente. Vooralsnog zou er geen Nederlandse bank beboet worden. Het Libor-schandaal onthult wie er nog meer achter de fraude zaten en hoe het mogelijk was dat de handelaren zo lang hun gang konden gaan. Een fascinerend en meeslepend relaas over hebzucht en menselijk tekort - een waargebeurd verhaal dat leest als een thriller. sluit venster. Rabobank is schikkingen overeengekomen met verscheidene autoriteiten in verband met hun onderzoeken naar Rabobanks Libor en Euribor inzendingsprocedures in het verleden en betaalt circa EUR 774 miljoen. Rabobank voert een uitgebreid pakket maatregelen in om de compliance te versterken, de risico's ... In het Libor-schandaal betaalde de bank US$ 1,5 miljard boete. UBS moest in november 2014 samen met vier andere banken een boete betalen van US$ 700 miljoen aan gezamenlijke toezichthouders in drie landen wegens wisselkoersmanipulatie. De totale boete was US$ 2,6 miljard voor de vijf banken. Externe ... In de periode tussen 2008 en 2011 heeft de Rabobank vier medewerkers ontslagen die mogelijk betrokken waren bij het Libor-schandaal, meldt het Financieele Dagblad. Het viertal pleegde fraude met de rente die banken elkaar onderling in rekening brengen. Zo konden ze geldhandelaren van hun bank helpen....

INFORMATIE

AUTEUR
David Enrich
DIMENSIE
11,45 MB
BESTANDSNAAM
Het Libor-schandaal.pdf

OMSCHRIJVING

De Libor is de rentevoet waarop wereldwijd ontelbare leningen zoals bijvoorbeeld hypotheken en creditcardkredieten gebaseerd zijn. In 2006 kwam er een schokkende bankfraude aan het licht: een groep handelaren bleek al geruime tijd de Libor te manipuleren. Dat deden ze door kunstmatig hoge of lage rentestanden door te geven. Daarmee boekten ze zelf enorme winsten, ten koste van ontelbare bedrijven, instellingen en particulieren.Tom Hayes, een ietwat autistische whizzkid, werd naar voren geschoven als de zondebok. Het Libor-schandaal onthult wie er nog meer achter de fraude zaten en hoe het mogelijk was dat de handelaren zo lang hun gang konden gaan.Een fascinerend en meeslepend relaas over hebzucht en menselijk tekort - een waargebeurd verhaal dat leest als een thriller.

Wil je het boek lezen?Het Libor-schandaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Enrich. Lezen Het Libor-schandaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN