In het hart van de zending

In het hart van de zending - Huib de Vries | Highergroundnb.org

...an China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië tot de tropische kust van Macau - dwars door het hart van China ... In het hart van de zending, Huib de Vries - Paperback ... ... . De radicale ommekeer in zijn leven wekt bij Gert Nieuwenhuis het verlangen om gebruikt te worden voor de uitbreiding van Gods Koninkrijk. In 1974 vertrekt hij voor de zending van de Gereformeerde Gemeenten (ZGG) naar Igede, een achtergebleven plattelandsg Geschiedenis. De eerste uitzending was op 29 augustus 1995, één dag na de start van SBS6. Het programma is een initiatief van de voormalige SBS6-directeuren Fons van Westerloo en Bart in 't Hout. Het programm ... In het hart van de zending - De Banier ... . Het programma is een initiatief van de voormalige SBS6-directeuren Fons van Westerloo en Bart in 't Hout. Het programma onderscheidt zich van andere nieuwsprogramma's door het verslaan van regionaal en lokaal nieuws op de landelijke televisie en door het bevragen van de 'gewone' burger om zijn of haar ... Zending is het verspreiden van het christelijk geloof in een andere cultuur. De motivatie hiervoor gaat terug op de Grote Opdracht (ook wel Zendingsbevel) die Jezus Christus aan zijn discipelen mee gaf voordat hij opsteeg naar de hemel. De term zending wordt met name gebruikt in protestantse kringen en de term missie wordt gebruikt in de Rooms-Katholieke Kerk en de orthodoxe kerken. In het hart van de zending door Vries, Huib de, EAN 9789462788817. In het hart van de zending | ISBN 9789462788817 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In 1974 vertrekt Gert Nieuwenhuis voor de ZendingGereformeerde Gemeenten naar Nigeria. Hij wordt er geconfronteerdmet de rauwe zijde van het leven als zendingswerker.Spanningen binnen het team, de soms moeizame relatie met hetdeputaatschap, ontevredenheid onder de lokale werkers en gebrekaan tijd voor de kern van het werk. De presentatie was in handen van Maarten t Hart. Deze uitzending van het programma Maartens moestuin met de titel Selderijknol, aardappelen en stoofperen werd uitgezonden op maandag 14 april door de VPRO. Bekijk uitzending Welk lidwoord (de of het): "de zending" of "het zending", wij helpen je graag....

INFORMATIE

AUTEUR
Huib de Vries
DIMENSIE
9,32 MB
BESTANDSNAAM
In het hart van de zending.pdf

OMSCHRIJVING

De radicale ommekeer in zijn leven wekt bij Gert Nieuwenhuis het verlangen om gebruikt te worden voor de uitbreiding van Gods Koninkrijk. In 1974 vertrekt hij voor de zending van de Gereformeerde Gemeenten (ZGG) naar Igede, een achtergebleven plattelandsgebied in Nigeria, een van de meest corrupte landen ter wereld. Hij wordt er geconfronteerd met de mooie, maar ook rauwe zijde van het leven als zendingswerker. Spanningen binnen het team, de soms moeizame relatie met het deputaatschap, ontevredenheid onder de lokale werkers, gebrek aan tijd voor de kern van het werk. De ervaringen die hij opdoet, maakt hij vanaf 1980 vruchtbaar als algemeen secretaris van de ZGG. Na zijn pensionering blijft hij betrokken bij de verbreiding van het Evangelie en de toerusting van jonge kerken, onder meer als voorzitter van Net Foundation. Zijn levensverhaal biedt een blik in de binnenkant van het zendingswerk, dat dankzij Gods genade ondanks alles vrucht draagt. Huib de Vries (1961) werkt als redacteur voor de Erdee Media Groep. Eerder publiceerde hij bij De Banier Eredienst aan huis, Gedragen door de Herder, Thuisloos in twee werelden, Strijder voor gerechtigheid en In Elspeet.

Wil je het boek lezen?In het hart van de zending in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Huib de Vries. Lezen In het hart van de zending Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN