Sjons en slaven

Sjons en slaven - C. Goslinga | Highergroundnb.org

...ck). Prof. dr. Cornelis Goslinga (1910-2000), historicus en kunsthistoricus, werd geboren in Schiedam ... Historische romans - "Sjons en slaven" door Cornelis Ch ... ... . Hij woonde jarenlang op... Bestel Sjons en slaven van C. Goslinga. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd In dit boek heeft hij het leven van de Curaçaose sjons en slaven in de achttiende en negentiende eeuw in een ongekunstelde en vlotte stijl beschreven. Hij neemt diverse aspecten van de samenleving onder de loep: de uitbuiting van de slaven, de slavenopstand, de macht van de Kerk, het lot van de ongetrouwde vrouw. Prof. dr. Cornelis Goslinga (1910-2000), historicus en kunsthistoricus, werd geboren in Schiedam. H ... Sjons en slaven: verhalen uit de Antilliaanse slaventijd ... ... . Prof. dr. Cornelis Goslinga (1910-2000), historicus en kunsthistoricus, werd geboren in Schiedam. Hij woonde jarenlang op Curaçao, waar hij leraar geschiedenis was. Van 1961 to 1975 doceerde hij Caraïbische geschiedenis aan diverse universiteiten in de Verenigde Staten. Naast talrijke wetenschappelijke publicaties schreef Goslinga verschillende verhalen- en gedichtenbundels, waaronder De ... Sjons en slaven | ISBN 9789074310017 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. U...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Goslinga
DIMENSIE
6,25 MB
BESTANDSNAAM
Sjons en slaven.pdf

OMSCHRIJVING

Prof. dr. Cornelis Goslinga (1910-2000), historicus en kunsthistoricus, werd geboren in Schiedam. Hij woonde jarenlang op Curaçao, waar hij leraar geschiedenis was. Van 1961 to 1975 doceerde hij Caraïbische geschiedenis aan diverse universiteiten in de Verenigde Staten. Naast talrijke wetenschappelijke publicaties schreef Goslinga verschillende verhalen- en gedichtenbundels, waaronder De Bullepees (1971), Tápame (1975), De Trinitaria (1981) en Sterren en strepen (1984).Voor Goslinga was vaak een historisch feit, een gerechtelijk vonnis of een interessant archiefstuk de inspiratiebron voor een verhaal. In dit boek heeft hij het leven van de Curaçaose sjons en slaven in de achttiende en negentiende eeuw in een ongekunstelde en vlotte stijl beschreven. Hij neemt diverse aspecten van de samenleving onder de loep: de uitbuiting van de slaven, de slavenopstand, de macht van de Kerk, het lot van de ongetrouwde vrouw. Door Goslinga's grote kennis van deze periode zijn deze verhalen een fascinerende combinatie van literatuur en geschiedschrijving. De illustraties zijn van de hand van de auteur.

Wil je het boek lezen?Sjons en slaven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Goslinga. Lezen Sjons en slaven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN