Nee Tegen Karl Barth?

Nee Tegen Karl Barth? - Rene Barkema | Highergroundnb.org

...ek is tweedehands en kan strepen of aantekeningen bevatten ... Focus Een specimen van hedendaagse gereformeerde ... ... . Ja tegen Karl Barth? H.J.C.C.J. Wilschut . De theoloog Karl Barth (1886-1968) blijkt nieuwe aandacht te trekken. Tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw speelde zijn denken een grote rol in het theologiseren. Al bleef hij een theoloog om wie je niet heen kunt, de laatste decennia van de twintigste eeuw nam de belangstelling voor zijn werk af. Nee tegen karl barth door Barkema, EAN 9789055603817. Le ... Artikelen Vriend Klei: Nee tegen Karl Barth? ... . Nee tegen karl barth door Barkema, EAN 9789055603817. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om JavaScript aan te zetten. Meer informatie... MARQUARDT, DE KRUISIGING EN HET JOODSE NEE. Kanttekeningen bij een 'onontwijkbare vraag' Omdat teveel theologie en teveel promoties ongemerkt passeren, ben ik niet ongelukkig met de discussie naar aanleiding van mijn promotie tussen Gijsbertsen en Muis in IdW 38/8 en 9. Nee tegen Karl Barth? van R. Barkema voor €16.35 Menu Zoeken € 0,00 Winkel. € 0,00. Toon winkelwagen Afrekenen & Versturen naar uw adres ... Toggle navigation. Home; Boekshop. Boeken. Bijbels. HSV - Herziene Statenvertaling; NBV - Nieuwe Bijbelvertaling KAMPEN - De theologie van Karl Barth (1886-1968) riep in gereformeerde kring veel kritiek op. Dat was ook het geval binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Dr. K. Schilder en dr. C. Trimp ... Nee tegen Karl Barth? Auteur/artiest: René Barkema. Een historisch-theologische terugblik Ad Chartas-reeks nr 12 Deze studie biedt een ... Lees meer. Schrijf een review. ISBN: 9789055603817. Levertijd: mogelijk enkele weken Uitgever: Christelijke Boekencentrale 't Gulden Boek Datum ... EEN KRACHTIG NEE! Op 22 december jl. nam de kerkelijke top van Nederland in de Dom uit handen van ...

INFORMATIE

AUTEUR
Rene Barkema
DIMENSIE
9,23 MB
BESTANDSNAAM
Nee Tegen Karl Barth?.pdf

OMSCHRIJVING

Karl Barth had in gereformeerd-vrijgemaakte kring een slechte naam. Hij werd er erkend als de belangrijkste theoloog van de twintigste eeuw, maar tevens als de voornaamste theologische bedreiging. Met zijn kritische beoordeling van Barth stempelde K. Schilder na de Vrijmaking het theologiseren van zijn leerlingen. De theoloog René Barkema biedt In dit boek een historisch-theologische terugblik op de verhouding van de vrijgemaakte theologen tot de theologie Van Barth. Hij besteedt met name aandacht aan het werk van de theoloog C. Trimp, die Barth geruime tijd tot het onderwerp van zijn studie maakte en in 1961 aan de vrijgemaakte Theologische Hogeschool te Kampen op een onderwerp uit zijn theologie promoveerde. Barkema plaatst de kritische opstelling van Trimp jegens Barth tegen de achtergrond van een eeuw gereformeerde theologiebeoefening te Kampen, die gekarakteriseerd werd door een nadruk op de Schrift als het Woord van God, op een ongemakkelijke betrekking met de moderne wijsbegeerte en een polemische houding. Hij neemt in dit boek afstand van de scherp afwijzende vrijgemaakte beoordeling van Barth. Barkema meent dat daarmee aan de theologie Van Karl Barth geen recht is gedaan. De wegen van Barth en de gereformeerden staan niet haaks op elkaar, maar lopen in werkelijkheid veel meer parallel.

Wil je het boek lezen?Nee Tegen Karl Barth? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rene Barkema. Lezen Nee Tegen Karl Barth? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN