MENS GEMETEN

MENS GEMETEN - S. Gould | Highergroundnb.org

... GEMETEN (Paperback). Stephan Jay Gould beschrijft hoe de menselijke geest in een keurslijf is gedwongen, vanaf de schedelmetingen end e ... Wat zijn normale bloedsuikerwaarden? - Diabetes Fonds ... ... Men moet immers de temperatuur meten die van het trommelvlies straalt. Zorg ervoor dat de meetopening van de thermometer schoon is. Indien er oorsmeer in de gehoorgang zit, kan de koorts niet tympaan gemeten worden. Normale lichaamstemperatuur bij de mens. Het is belangrijk dat het lichaam van de mens een constante lichaamstemperatuur heeft. Op deze manier blijft het lichaam in balans en werken de fysiologische processen in het lichaam het best. De gemiddelde, normale, lich ... Hoe je koorts meten? | Mens en Gezondheid: Ziekten ... . Op deze manier blijft het lichaam in balans en werken de fysiologische processen in het lichaam het best. De gemiddelde, normale, lichaamstemperatuur van de mens ligt tussen de 35,5 en 37,8 °C. De Amerikaan William James Sidis was wellicht de slimste mens die ooit geleefd heeft. Velen hebben een gooi gedaan naar zijn IQ, maar het is nooit officieel vastgesteld. Het zou tussen de 250 en 300 hebben gelegen. Sid...

INFORMATIE

AUTEUR
S. Gould
DIMENSIE
8,90 MB
BESTANDSNAAM
MENS GEMETEN.pdf

OMSCHRIJVING

Stephan Jay Gould beschrijft hoe de menselijke geest in een keurslijf is gedwongen, vanaf de schedelmetingen end e 'psychometrie' in de vorige eeuw tot de IQ-testen van tegenwoordig. Scherp en helder schets hij de fundamentele problemen van deze manieren om mensen te beoordelen. Hij toont aan hoe theoriën maar al te vaak veroordelen op het gebied van sekse, klasse en ras weerspiegelen en hoe 'wetenschappelijke' ideeën tot gewvaarlijke wapens kunnen worden bij toepassing in de praktijk. Gould biedt de lezer een kleurrijke en bizarre geschiedenis van een vaak onmenselijke praktijk. Hij veroordeelt met kracht de ideeën die eraan ten grondslag liggen, en die er nog steeds voor zorgen dat mensen op ontoelaatbare wijze in een hokje worden geplaats. Daartegenover stelt hij een persoonlijke visie: zijn bewondering voor elke mens met zijn rijkdom aan mogelijkheden en uitingsvormen.

Wil je het boek lezen?MENS GEMETEN in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. Gould. Lezen MENS GEMETEN Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN