Voor De Vrouw Maar Voor Haar Niet Alleen...

Voor De Vrouw Maar Voor Haar Niet Alleen... - nvt | Highergroundnb.org

...ndorp in de krant Het Boek van de Week is even heel iets anders, met uw welnemen ... "Mijn held van de week is niet de vrouw alleen, maar de ... ... . Geen literatuur. Maar een overzicht, een terugblik, een… De meeste tekeningen zijn gemaakt voor de vrouwenpagina en de kinderpagina (o.a. Pim en Pom en Jip en Janneke). 'Voor de vrouw maar voor haar niet alleen' luidde de kop van de legendarische vrouwenpagina, waarvoor Wim Hora Adema, Annie M.G. Schmidt, Jeanne Roos, Harriët Freezer, Hella S. Haasse en vele anderen verhalen en versjes schreven. Voor de vrouw (maar niet ... Vrijgesproken van de moord op zijn vrouw: 'Ik ben niet ... ... . Haasse en vele anderen verhalen en versjes schreven. Voor de vrouw (maar niet voor haar alléén…..) Dit was de titel van de vrouwenpagina van redactrice Wim Hora Adema in het Parool welke voor het eerst verscheen op 7 oktober 1948 met illustraties van Fiep Westendorp en zoals Hella Haasse zei: 'Eindelijk een vrouwenpagina die over andere dingen ging dan breipatronen.' Voor de vrouw (maar voor haar niet alléén…) toont een ruime selectie van Fiep Westendorps beste tekeningen en bevat daarnaast columns en artikelen over haar. Het laat een onbekende kant zien van de leukste illustratrice van Nederland, met wier werk generaties zijn opgegroeid. Maar ook al is kort haar zeer geaccepteerd, lang haar - al sinds de jaren negentig de dominante trend voor jonge vrouwen - wordt doorgaans aantrekkelijker g...

INFORMATIE

AUTEUR
nvt
DIMENSIE
7,85 MB
BESTANDSNAAM
Voor De Vrouw Maar Voor Haar Niet Alleen....pdf

OMSCHRIJVING

Toen Gioia Smid in 2001 begon met het archiveren van het oeuvre van Fiep Westendorp had ze er geen idee van wat allemaal tevoorschijn zou komen. Overal kwamen tekeningen vandaan: onder het bed, onder de bank, achter de wandkasten, in dozen of plastic zakjes, tot in de badkamerkastjes aan toe. Zo vond ze meer dan 1500 tekeningen die Fiep had gemaakt voor de vrouwenpagina van Het Parool. 'Voor de vrouw (maar voor haar niet alléén...)' luidde de kop van deze legendarische pagina. Wim Hora Adema, Annie M.G. Schmidt, Jeanne Roos en Harriët Freezer schreven er verhalen en versjes voor. En bijna twintig jaar lang fleurde Fiep Westendorp met haar vrolijke, grappige en ontroerende tekeningen de pagina op. Ze laten een Fiep Westendorp zien die met trefzekere lijn in zwart-wit haar eigen (humoristische) kijk geeft op de plaats van de vrouw in de maatschappij. Of het nu om de eeuwige strijd tussen de seksen gaat, om de opvoeding van de kinderen of het taai ongerief van de huishouding, de tekeningen hebben niets van hun sprankeling en actualiteit verloren.Voor de vrouw (maar voor haar niet alléén…) toont een ruime selectie van Fiep Westendorps beste tekeningen en bevat daarnaast columns en artikelen over haar. Het laat een onbekende kant zien van de leukste illustratrice van Nederland, met wier werk generaties zijn opgegroeid.

Wil je het boek lezen?Voor De Vrouw Maar Voor Haar Niet Alleen... in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur nvt. Lezen Voor De Vrouw Maar Voor Haar Niet Alleen... Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN