Oorsprong

Oorsprong - Piet van der Kruit | Highergroundnb.org

...ste ziet meer op het ontstaan van den waterstroom, oorsprong op de herkomst van de rivier ... Certificaat van oorsprong - KVK ... . Figuurlijk gebruikt men bron en oorsprong juist omgekeerd; het eerste voor de naaste, het tweede voor de meer verwijderde aanleiding eener zaak. Oorsprong (25) Oorsprong (fig.) (1) Oorsprong van een beek (1) Oorsprong van een beekje (1) Oorsprong van een rivier (1) Oorsprong van het bestaan (1) Oorsprong van het leven (2) Oorsprongen van rivieren (1) In Oorsprong van Dan Brown keert Robert Langdon weer terug om een van de grootste mysteries in zijn carrière op te lossen. Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast in het hypermoder ... Home [www.oorsprong.info] ... . Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast in het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao, voor een belangrijke onthulling die de wetenschap voor altijd zal veranderen. Oorsprong In de oorsprongsregels wordt steeds onderscheid gemaakt tussen goederen die in een gebied zijn voortgebracht zonder gebruik te maken van een bestanddeel uit een ander gebied (geheel en al verkregen) en goederen waarbij wel gebruik is gemaakt van goederen uit een ande...

INFORMATIE

AUTEUR
Piet van der Kruit
DIMENSIE
9,81 MB
BESTANDSNAAM
Oorsprong.pdf

OMSCHRIJVING

Napoleon Bonaparte vroeg aan de grote geleerde Laplace, naar aanleiding van een boek over astronomie:Hoe kan het dat u in uw boek de wetten van de gehele schepping beschrijft en niet ��n keer spreekt over het bestaan van God?Laplace zou geantwoord hebben:Sire, ik had geen behoefte aan die hypothese . In de tiende Van Oosbreelezing neemt Piet van der Kruit zijn lezers mee op een fascinerende reis die hen voert tot aan de uiterste grenzen van het heelal, maar ook tot in de diepste kern van het atoom. Een reis die tot verwondering leidt. Daarbij maakt hij gebruik van moderne inzichten en introduceert hij een andere hypothese: het antropisch principe. Het antropisch principeiets heel anders dan intelligent designlegt een verband tussen de manier waarop het heelal in elkaar zit en onze aanwezigheid erin. Mensen kunnen het heelal waarnemen en de vraag stellen, waarom het heelal is zoals het is. Het antropisch principe stelt in de meest algemene vorm dat, om intelligent leven als het onze en de bestudering en waarneming van het heelal mogelijk te maken, het heelal wel moest zijn zoals het is. Het heelal, dat werd gevormd door kennelijke toevalligheden en precieze afstemmingen. Maar ook met dit principe komt er geen antwoord op vragen zoals: waar komen we vandaan, waar gaan we naar toe? De mens is niet meer het centrum van het universum, maar hij leeft op een onbelangrijke planeet van een heel gewone ster, de zon, aan de buitenkant van een melkwegstelsel dat is weggestopt in een vergeten hoek van het heelal. Vanuit zijn apostolische achtergrond legt Van der Kruit intussen de verbinding tussen wetenschappelijke kennis en de zin die hier en nu aan het leven is te geven. Hij geeft daarbij een persoonlijk antwoord op verschillende keuzen: gaat de zin van het stellen van vragen boven het vinden van antwoorden? Verkiest hij de weg of de herberg? P.C. (Piet) van der Kruit (Schiedam 1944) studeerde sterrenkunde in Leiden en promoveerde in 1971 bij Prof. J.H. Oort. Na enkele jaren werken in de VS vestigde hij zich in Groningen. Daar is hij Jacobus C. Kapteyn hoogleraar in de sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen bij het Kapteyn Instituut. Van dit instituut is hij ook vele jaren directeur geweest. Hij is bestuurslid van het Gebiedsbestuur Exacte Wetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Wil je het boek lezen?Oorsprong in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet van der Kruit. Lezen Oorsprong Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN