Onbevangen

Onbevangen - Johan Goud | Highergroundnb.org

...tweede betekenis erin. ` Bron: WikiWoordenboek ... onbevangen - (vrijmoedig) - etymologiebank.nl ... . Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'onbevangen', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Onbevangen zijn is anders dan iemand die naïef is. Een persoon die naïef is heeft helemaal niet nagedacht over de gevolgen van wat deze zegt of doet. Iemand die onbevangen is heeft dat wel gedaan. Deze persoon is, op basis van die afwezig, ... nergens door geremd vb: onbevangen gaf zij ... Het Onbevangen Kind - mieke bouma ... ... nergens door geremd vb: onbevangen gaf zij antwoord op alle vragen Synoniemen: vrijuit vrijmoedig; 1) Bloedjong 2) Kinderlijk 3) Naïef 4) Niet geremd doordat je weet wat er komt 5) Objectief 6) Onbeschroomd 7) Onbevooroordeeld 8) Ongedwee 9) Ongedwongen 10) Onpartijdi... onbevangen - bijvoeglijk naamwoord uitspraak: on-be-van-gen 1. nergens door geremd ♢ onbevangen gaf zij antwoord op alle vragen 2. zonder partij te kiezen ♢ i...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Goud
DIMENSIE
11,41 MB
BESTANDSNAAM
Onbevangen.pdf

OMSCHRIJVING

Het streven vrij te zijn van oordeel en vooroordeel is een voorwaarde van alles wat ertoe doet. In het bijzonder van wat Levinas de 'wijsheid van de liefde' noemde: een wijsheid die zich overal daar bevindt waar de liefde in het midden geplaatst, geïnterpreteerd en geleefd wordt. Precies daar waar mogelijk ook 'God' te vinden is.Dit boek is daarom een pleidooi voor onbevangenheid. In een reeks essays komen diverse thema's aan de orde: eerlijkheid en autobiografie, inspiratie en creativiteit, spot en humor, de angst voor het kwaad en de dingen die uit ons bewustzijn dreigen te verdwijnen. Ze worden telkens gecombineerd met overdenkingen naar aanleiding van bijbelpassages.Onbevangen wordt gepubliceerd ter gelegenheid van het afscheid van Johan Goud als remonstrants theoloog en predikant (1984-2015).Johan Goud (1950) groeide op in Dordrecht, studeerde theologie en filosofie in Amsterdam (VU) en Tübingen en promoveerde cum laude in Leiden. Hij was remonstrants predikant in Eindhoven en Zuid-Limburg (1984-1990) en in Den Haag (1990-2015). Daarnaast was hij van 1999 tot 2015 hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, in vrijzinnige godsdienstfilosofie en in theologische esthetica (religie en zingeving in literatuur en kunst). Hij schreef en redigeerde vele boeken en artikelen over filosofische en theologische thema's, levensbeschouwing en literatuur.

Wil je het boek lezen?Onbevangen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Goud. Lezen Onbevangen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN