Levenskunst

Levenskunst - Dick Kleinlugtenbelt | Highergroundnb.org

...ormgeving. En toch zullen maar weinig mensen haar naam kennen ... anitavanloon-levenskunst.nl - Groeikans ... . Close Up redacteur Syrine Krabman vertelt hoe dat zit. Levenskunst 2 1e druk is een boek van Dick Kleinlugtenbelt uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789463401289 De moderne mens heeft moeite betekenisvolle relaties met zichzelf en anderen aan te gaan. Dat is een van de kernproblemen van de moderne tijd. De moderne levenskunst dankt haar bestaan aan deze situatie. Met 'Levenskunst. Levenskunst Bepaalde elementen uit de kun ... home - Levenskunst ... . Met 'Levenskunst. Levenskunst Bepaalde elementen uit de kunst en de kunde kunnen we op ons leven toepassen. Maar de Duitse schrijver Christoph Martin Wieland (1733-1813), die zijn hele leven op zoek was naar een evenwicht tussen religie en wetenschap, ernst en lichtzinnigheid, en morele plicht en van het leven genieten, concludeerde: "Leven leer je met vallen en opstaan. Stoïcijnse levenskunst (Paperback). Mensen lijden niet door de dingen die hun overkomen, maar door hun gedachten daarover. Irrationele gedachten... Neem de regie over je eigen leven. Verbeter de kwaliteit van je leven door je gevoelens te leren kennen, je grenzen beter aan te geven en contact te maken met wat je werkelijk nodig hebt. Over levenskunst van Joep Dohmen is in de Maand van de Filosofie 2014 tien jaar in druk. Ter ere van dit jubileum verschijnt er een uitgebreide en compleet herziene editie Stichting Oefenen in Levenskunst helpt mensen met workshops. Het draait om leven vanuit je verlangen en vanuit vertrouwen in relaties. De nestor van de Franse filosofie, Pierre Hadot, voert een hartstochtelijk pleidooi voor filosofie als kosmische levenskunst. 'Persoonlijk geloof ik diep (en misschien wel heel naïef) dat het ook voor de moderne mens mogelijk is om te leven in de altijd kwetsbare uitoefening van de wijsheid.' Twintig jaar na zijn dood heeft de Franse […] Anita van Loon Levenskunst helpt mensen groeien en biedt een groeikans voor leiders, ondernemers, professionals én organisaties. Als je jouw koers of die van je organisatie opnieuw wilt bepalen. Na een reorganisatie, een grote verandering, of dit nu is in je persoonlijk leven of in je organisatie. Stichting Levenskunst Apeldoorn voor mensen die te maken hebben (gehad) met dakloosheid verslaving, psycho-sociale problematiek o handicap. Door middel van ontmoeting en theater willen wij positieve veranderingen teweeg brengen in ons eigen leven en in de samenleving. Tijdens de cursus Moderne levenskunst sta je stil bij het belang van zelfkennis, het invullen van je vrijheid en de be...

INFORMATIE

AUTEUR
Dick Kleinlugtenbelt
DIMENSIE
10,27 MB
BESTANDSNAAM
Levenskunst.pdf

OMSCHRIJVING

Levenskunst 1e druk is een boek van Dick Kleinlugtenbelt uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789055739868 De levenskunst is terug. Dat heeft te maken met de situatie waarin we leven. We hebben ons losgerukt uit de beknellende banden van het religieuze, het politieke, het traditionele, het sociale en het economische. Het sociale lijkt gestold in allerlei maatschappelijke en dienstverlenende organisaties. De levenskunst wil de aandacht voor de persoon herstellen en het vriendschappelijke in de verhoudingen. De religieuze ervaring is opgedroogd in godsdienstige waarheden. Ze zoekt naar nieuwe levenskracht. De geldmarkt implodeerde. Ze lijkt niet in staat het vanzelfsprekende vertrouwen te herstellen.De moderne mens is naarstig op zoek naar nieuwe relatievormen, zowel met zichzelf als met zijn omgeving. Wij ogen als rondvliegende meteoren zonder bindingen. Velen raken de grip op hun druk bezette zelf kwijt. We hebben moeite om betekenisvolle relaties met onszelf en met anderen aan te gaan. Dat isn van de kernproblemen van onze moderne tijd. De levenskunst dankt haar bestaan aan deze situatie. Ze reikt mogelijkheden aan om de zelfrelatie te versterken en waardevolle verbindingen aan te gaan. Levenskunst is de zorg voor een beheerste en bevriende relatie met onszelf en met anderen. Welke omgang met het zelf en de ander stimuleert de levenskunst? Wat is het zelf? Welke levenskunsten of oefeningen zijn bruikbaar? Welke ethische arbeid wordt in zo'n oefening verricht? Wat is vriendschap? Deze vragen worden in het middendeel van dit boek beantwoord met Socrates, Aristoteles, de Romeinse Stoa, Augustinus en de Montaigne. Het inleidende deel behandelt de filosofie en bouwstenen van de hedendaagse levenskunst. Het slotdeel gaat over levenskunstethiek en een herwaardering van het centrale thema van dit boek: vriendschap.Het boek is een lees- en leerboek, bedoeld voor iedereen met belangstelling voor levenskunst en vriendschap, voor docenten en studenten, studie- en cursusgroepen, filosofen en andere ge nteresseerden.

Wil je het boek lezen?Levenskunst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick Kleinlugtenbelt. Lezen Levenskunst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN