Overlopen naar de barbaren

Overlopen naar de barbaren - Erik Borgman | Highergroundnb.org

... Ariërs'). De Grieken, en in navolging van hen de Romeinen met de term barbarus , noemden een volk barbaren als ze hen niet konden verstaan of als hun cultuur op hen vreemd overkwam ... Overlopen naar de barbaren : het publieke belang van ... ... . Het is zelfs maatschappelijk onmisbaar. De samenleving heeft helemaal geen baat bij lauwe christenen, zonder identiteit. Borgman is een genuanceerde theoloog met zin voor polemiek. Uitdagend! (HG) E. BORGMAN, Overlopen naar de barbaren. Het publieke belang van religie en christendom., Kapellen (Pelckmans), 2009 18,95 EUR Overlopen naar de barbaren van de katholieke theoloog en lekendominicaan Erik Borgman behandel ... Erik Borgman - Wikipedia ... . Het publieke belang van religie en christendom., Kapellen (Pelckmans), 2009 18,95 EUR Overlopen naar de barbaren van de katholieke theoloog en lekendominicaan Erik Borgman behandelt het belang van religie voor het publieke belang. Het is de enige monografie op de shortlist. De jury noemt het boek 'gedurfd'. De Doornse catechismus is geschreven door theologen uit het predikantennetwerk Op Goed Gerucht. De boeken 'Overlopen naar de barbaren', 'De Bijbel cultureel' en de 'Doornse catechismus' staan op de shortlist van de Theologie Publicatieprijs 2011.De prijs wordt op 21 juni uitgereikt tijdens de eerste Nacht van de Theologie in Amsterdam. In 'Overlopen naar de barbaren' beschrijft de katholieke theoloog Erik Borgman waarom een tegendraads geloof onmisbaar is voor de samenleving. Om het winkelen via libris.nl zo gemakkelijk mogelijk te maken, maken wij gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Door verder te gaan op libris.nl accepteert u het gebruik daarvan. Overlopen naar de barbaren van Erik Borgman uit het genre Religie & Esoterie kopen? Geloof moet je niet teveel laten zien en van gelovigen moet je niet te veel last hebben, meent de publieke opinie. Gelovigen met een tegendraadse mening gelden als probleem. Request PDF | On Jan 1, 2009, E. P. N. M. Borgman and others published Overlopen naar de barbaren: Het publieke belang van religie en christendom | Find, read and cite all the research you need on ... Sporen van afwezigheid bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Hij bekleedt de Cobbenhagen-leerstoel van Tilburg University. Erik is rooms-katholiek en sinds 1999 geprofest lekendominicaan. Hij is gehuwd en vader van twee dochters. Hij is adviseur en columnist van de Bezieling. Enkele publicaties: Overlopen naar de barbaren; Wortelen in vaste grond; en … want de plaats waarop je staat is heilige grond....

INFORMATIE

AUTEUR
Erik Borgman
DIMENSIE
8,81 MB
BESTANDSNAAM
Overlopen naar de barbaren.pdf

OMSCHRIJVING

Geloof moet je niet teveel laten zien en van gelovigen moet je niet te veel last hebben, meent de publieke opinie. Gelovigen met een tegendraadse mening gelden als probleem. Tegen deze dominante visie in laat Erik Borgman zien dat een tegendraads geloof maatschappelijk onmisbaar is. Het is de grondslag van de samenleving.We kunnen alleen gemeenschap vormen, meent Borgman, als we ervan uitgaan dat alle mensen de moeite waard zijn. Als we geloven dat er iets is tussen mensen dat niet onmiddellijk zichtbaar is, maar dat kan worden aangesproken, en als het tot spreken komt anderen en onszelf raakt. Dit geloof is op tal van plaatsen in onze samenleving aan het werk. Maar met het oog op de toekomst, op politiek en bestuur, is het van groot belang het expliciet en publiek te belijden.Daartoe moeten wij weer leren spreken over wat we zijn, welke toekomst zich aandient en hoe wij ons daartoe verhouden. En vooral: waarom, in naam van wat of wie? In het noodzakelijke gesprek hierover brengt Borgman centrale noties uit de christelijke tradities in. Zoals de opvatting dat het ware en goede onder ons zijn tent heeft opgeslagen, maar zich laat vinden bij wat niet vanzelfsprekend geldt als beschaafd en 'van ons'. Laten we overlopen naar de barbaren!Inhoudsoverzicht:Inleiding: Publieke theologie - 1. Waar buig je voor? - 2. De vraag naar het ware en goede vasthouden - 3. De religieuze betekenis van democratie - 4. Vreemde ogen dwingen - 5. Overlopen naar de barbaren - Nawoord: Politiek is een kwestie van gelovenEen prikkelend en uitdagend boek van Erik Borgman, 'de belangrijkste theoloog van Nederland' (Rik Torfs in De Standaard) en een van de twaalf meest inspirerende denkers van de Lage Landen (Vrij Nederland).Erik Borgman (1957) is lekendominicaan en hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder het christendom, aan de Universiteit van Tilburg. Hij doet met name onderzoek naar de maatschappelijke betekenis van religieuze, meer specifiek de christelijke tradities en de religieuze betekenis van de publieke sfeer. Hij schreef o.m. Metamorfosen - Over religie en moderne cultuur (2006, 20083), ... Want de plaats waarop je staat is heilige grond - God als onderzoeksprogramma (2008) en Wortelen in vaste grond - Een cultuurtheologisch essay (2009).

Wil je het boek lezen?Overlopen naar de barbaren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erik Borgman. Lezen Overlopen naar de barbaren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN