Het raadsel van linkshandigheid

Het raadsel van linkshandigheid - Rik Smits | Highergroundnb.org

...an linkshandigheid. Linkshandigen zijn dom, dwars en onhandig, maar gelukkig gaan ze gauw dood ... Speurders.nl: Rik Smits het raadsel van linkshandigheid ... . Ze zijn ook geniaal en creatief, maar wel een beetje gek. Dat soort achteloze ideeën is in onze overwegend rechtshandige wereld gemeengoed. Arme rechtshandigen, ze hebben niet in de gaten dat de natuur ze zelf al even scheef bedeeld heeft. Het raadsel van linkshandigheid EBOOK. Auteur:Rik Smits. Nederlands; Nieuw Amsterdam; mei 2010; EPUB met digitaal watermerk; Samenvatting. Linkshandigen zijn dom, dwars en onhandig, maar gelukkig gaan ze gauw dood. Ze zijn ook geni ... Het raadsel van linkshandigheid - Rik Smits | Boeken.com ... . Linkshandigen zijn dom, dwars en onhandig, maar gelukkig gaan ze gauw dood. Ze zijn ook geniaal en creatief, maar wel een beetje gek. Wetenschapsjournalist en schrijver Rik Smits onderzoekt in Het raadsel van linkshandigheid (en 15 mei spreekt hij erover bij Athenaeum Boekhandel Haarlem) de achtergrond van dit soort associaties en daarbij ook de oorsprong van het fenomeen. Via mythologie, bijgeloof, ... In zijn boek Het raadsel van linkshandigheid (2010) schrijft Rik Smits over hoe linkshandigen door de eeuwen heen in verband zijn gebracht met onhandigheid, onbetrouwbaarheid, allerlei ziektes en criminaliteit; ook zouden ze korter leven. Het grootste raadsel is waarom een op de tien mensen in de wereld een voorkeur voor de linkerhand heeft. Het raadsel van de linkshandigheid. Door Rik Smits (Auteur) Boek Linkshandigen zijn dom, dwars en onhandig, maar gelukkig gaan ze gauw dood. Ze zijn ook geniaal en creatief, maar wel een beetje gek. Dat soort achteloze 'Lees meer… Facebook Twitter Pinterest Linkedin E-mail € 8 ......

INFORMATIE

AUTEUR
Rik Smits
DIMENSIE
4,60 MB
BESTANDSNAAM
Het raadsel van linkshandigheid.pdf

OMSCHRIJVING

Linkshandigen zijn dom, dwars en onhandig, maar gelukkig gaan ze gauw dood. Ze zijn ook geniaal en creatief, maar wel een beetje gek. Dat soort achteloze ideeën is in onze overwegend rechtshandige wereld gemeengoed. Arme rechtshandigen, ze hebben niet in de gaten dat de natuur ze zelf al even scheef bedeeld heeft. Net zo min als ze beseffen hoe raadselachtig de handvoorkeur van de mens eigenlijk is, om van benigheid, ogigheid en tongigheid nog maar te zwijgen. Rik Smits schrijft over wat onze eenzijdigheid eigenlijk inhoudt. Over de oorzaken ervan en de gevolgen, de vooroordelen en de feiten. Maar ook over hoe symmetrie en de begrippen links, rechts alle culturen en ieders wereldbeeld al vanaf de vroegste tijden bepaald hebben. Hoe die begrippen onze sympathieën en antipathieën beïnvloeden en wat ze betekenen voor strips, films, fotos, schilderijen en schriftsystemen. Smits onthult het verband tussen linkshandigheid en tweelingen, hoe je met links perfect kunt schrijven en hoe het nou echt zit met die vroeg stervende linkshandigen.

Wil je het boek lezen?Het raadsel van linkshandigheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rik Smits. Lezen Het raadsel van linkshandigheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN