Nieuw licht - Over normaliteit en andere afwijkingen

Nieuw licht - Over normaliteit en andere afwijkingen - Paul Verhaeghe | Highergroundnb.org

...mensen met psychiatrische moeilijkheden vanaf ... Over normaliteit en andere afwijkingen (Book, 2019 ... ... ... Nieuw licht - Over normaliteit en andere afwijkingen; Nieuw licht - Over normaliteit en andere afwijkingen Paul Verhaeghe. € 14,99 Inclusief BTW. Op werkdagen voor 23:00u besteld, volgende (werk)dag thuisbezorgd + In winkelmand. Op verlanglijstje; Over normaliteit en andere afwijkingen Paul Verhaeghe. Omvang 112 p. Druk 7 Verschenen 28-11-19 Fonds P - Nieuw Licht. Paperback. 9789044643220 . € 14,99 . Beste ... Bureau ISBN - Over normaliteit en andere afwijkingen ... . Paperback. 9789044643220 . € 14,99 . Bestellen E-boek. 9789044643237 . € 8,99 . Bestellen Zodra er een ... Nieuw licht - Over normaliteit en andere afwijkingen. Bekijk alles van Paul Verhaeghe. ISBN. 9789044643220. ... Recensie achterlaten Nieuw licht - Over normaliteit en andere afwijkingen Uw waardering. Rating. 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars. Naam. Samenvatting. Recensie. Recensie indienen. Boeken top 10. Boek- en kantoorboekhandel Koster Handelskade 8 8321 KB Urk 0527-688080 [email protected] Zodra er een 'verwarde man' in het nieuws opduikt staat er een leger aan journalisten en deskundigen klaar om hem psychologisch te duiden. Maar gaat het de tv-psychologen en -psychiaters eigenlijk om de verwarde, of om de 'gewone man'? Ik ben toch niet ge Zodra er een 'verwarde man' in het nieuws opduikt staat er een leger aan journalisten en deskundigen klaar om hem psychologisch te duiden. Maar gaat het de tv-psychologen en -psychiaters eigenlijk om de verwarde, of om de 'gewone man'? Ik ben toch niet ge Zodra er een 'verwarde man' in het nieuws opduikt staat er een leger aan journalisten en deskundigen klaar om hem psychologisch te duiden. Maar gaat het de tv-psychologen en -psychiaters eigenlijk om de verwarde, of om de 'gewone man'? Ik ben toch niet ge Over normaliteit en andere afwijkingen. Wij gebruiken cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Door verder te bladeren op deze site gaat u hier akkoord mee. Nieuw Licht De vraag Kunnen we ons nog normaal wanen zonder diagnose? Het pamflet Paul Verhaeghe Over normaliteit en andere afwijkingen Het fragment Michel Foucault Uit: Geschiedenis van de waanzin in de zeventiende en achttiende eeuw De denkers De bedenkers Woord van dank. Get this from a library! Over normaliteit en andere afwijkingen. [Paul Verhaeghe; Michel Foucault; C P Heering-Moorman] -- Essay over de ontwikkeling van de psychiatrie sinds de Verlichting met een oorspronkelijke visie op de huidige blik op de mens die afwijkt van 'normale' patronen. 13 februari 2020 Over normaliteit en andere afwijkingen. Dit boekje (110 pagina's) is al een zesde druk en een initiatief van ´Nieuw Licht´ dat de "vertwittering" wil tegengaan van een toenemend ongenuanceerd debat in de sociale media. Boek en kantoorvakhandel Prins Grotestraat 16 7475AX Markelo 0547-361336 [email protected]

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Verhaeghe
DIMENSIE
6,29 MB
BESTANDSNAAM
Nieuw licht - Over normaliteit en andere afwijkingen.pdf

OMSCHRIJVING

Zodra er een "verwarde man' in het nieuws opduikt staat er een leger aan journalisten en deskundigen klaar om hem psychologisch te duiden. Maar gaat het de tv-psychologen en -psychiaters eigenlijk om de verwarde, of om de "gewone man'? Ik ben toch niet gek?! Waar komt de angst voor het abnormale en irrationele vandaan? Vrezen we de ander, of worden we onzeker over hoe normaal we zelf eigenlijk zijn?In Geschiedenis van de waanzin (1961) wijst de Franse filosoof Michel Foucault de zeventiende en achttiende eeuw aan als het begin van de systematische bestudering van de waanzin. Het denken over de mens wordt een denken in termen van aandoeningen. Steeds meer gedrag krijgt een pathologisch etiket. Want zodra gekte een naam heeft, is het weer gewoon.Paul Verhaeghe meent dat we ons niet gek moeten laten maken door deze pathologiserende trend en herschrijft onze geschiedenis van de waanzin.

Wil je het boek lezen?Nieuw licht - Over normaliteit en andere afwijkingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Verhaeghe. Lezen Nieuw licht - Over normaliteit en andere afwijkingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN