De amulet

De amulet - Simone van der Vlugt | Highergroundnb.org

...mensen op de wereld een amulet bij zich dragen ... Geronimo Stilton - De amulet van de elfenkoning - De ... ... . Het begrip amulet stamt af van het Latijnse ... Het is 1630 en de heksenjacht is in volle gang. Oude vrouwen, zelfs hele gezinnen met kleine kinderen worden het slachtoffer. Ook over Nina doen verhalen de ronde. Om te voorkomen dat ook Nina slachtoffer wordt van de nietsontziende heksenvervolging, smokkelt Nina's tante haar de stad uit. Ze wil Nina uithuwelijken aan een oude boer. Maar Nina voelt daar niets voor en neemt de ... Amulet - Wikipedia ... . Maar Nina voelt daar niets voor en neemt de benen. Het eerste boek, De amulet van Van der Vlugt kwam in 1995 uit. Het boek was zo populair dat het meteen genomineerd werd door de Kinderjury. In 1997 werd het ook genomineerd door de Jeugdjury. Titelverklaring De titel De amulet slaat op een amulet met een soort kruiden erin dat de hoofdpersoon van haar moeder erft. De amulet blijft haar enige aandenken aan haar moeder. Perspectief: Het hele boek wordt verteld in de zij-vorm waarbij je alle gebeurtenissen steeds meemaakt door de ogen van Nina. Dit perspectief wordt maar een paar keer veranderd. De amulet 2. Schrijver van het boek Simone van der Vlugt 3. Waarom heet het boek zo? Het gaat over een meisje, Nina, waarvan de ouders overleden zijn. Haar moeder is op de brandstapel gegooid omdat ze een heks zou zijn volgens de mensen. Nina heeft van haar moeder een amulet gekregen die ze altijd bij haar droeg. 4. Wie zijn de hoofdpersonen? De amulet. 1630. De jacht op heksen is in volle gang. Vrouwen van alle leeftijden worden verdacht van hekserij en belanden op de brandstapel. Ook de 15-jarige Nina wordt ervan verdacht een heks te zijn. Ze weet namelijk dingen die ze eigenlijk niet kan weten en ook haar moeder is verbrand als heks. Nina begint te vermoeden dat ze misschien wel gelijk hebben, misschien is ze wel een heks... De amulet | ISBN 9789060699553 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De amulet van de elfenkoning - Geronimo Stilton. Gloednieuwe Fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Dekselse draken, het is tijd voor het Grote Drakenkampioenschap Vliegrugby en Geronimo is scheidsrechter! Würzburg, 1630. De heksenjacht in de stad is in volle gang en ook Nina wordt verdacht van hekserij. Als ze erachter komt dat haar eigen moeder, van wie ze als enige aandenken een amulet heeft, als heks is verbrand, vlucht ze de stad uit. De Allah Mohammed kraal is een heel bescheiden amulet en er staan slechts twee woorden op. Aan de ene kant staat Allah en aan de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Simone van der Vlugt
DIMENSIE
6,87 MB
BESTANDSNAAM
De amulet.pdf

OMSCHRIJVING

1630. De jacht op heksen is in volle gang. Vrouwen van alle leeftijden worden verdacht van hekserij en belanden op de brandstapel. Ook de 15-jarige Nina wordt ervan verdacht een heks te zijn. Ze weet namelijk dingen die ze eigenlijk niet kan weten en ook haar moeder is verbrand als heks. Nina begint te vermoeden dat ze misschien wel gelijk hebben, misschien is ze wel een heks... Verkleed als jongen slaat ze op de vlucht.Speciale editie - Simone van der Vlugt - 25 jaar schrijver!

Wil je het boek lezen?De amulet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simone van der Vlugt. Lezen De amulet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN