Pier en oceaan

Pier en oceaan - Oek de Jong | Highergroundnb.org

... ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig ... Pier en oceaan eBook: de Jong, Oek: Amazon.nl: Kindle Store ... . In Pier en oceaan gaat het achthonderdtweeëndertig pagina's lang van kabbel, zaag, gaap en oeke-tjoek. Deze embed wordt niet getoond. U heeft via cookie-instellingen gekozen om deze embed niet te tonen. Onze aanbevolen cookie-instelling is niveau 4. Zo geniet u op elk ogenblik van deze website in optimale omstandigheden. Pier en oceaan is de Bildungsroman van Oek de Jong waarin hij de periode 1944 tot 1972 beschrij ... Pier en Oceaan | De Volkskrant ... . Zo geniet u op elk ogenblik van deze website in optimale omstandigheden. Pier en oceaan is de Bildungsroman van Oek de Jong waarin hij de periode 1944 tot 1972 beschrijft, zoals gezien door een gereformeerde Nederlandse jongen en zijn moeder. Het verhaal bevat veel autobiografische elementen. Het boek ontving een nominatie voor de Libris literatuurprijs.In 2013 werd het bekroond met de F. Bordewijk-prijs.. Verhaal Pier en oceaan. In 'Pier en oceaan' beschrijft Oek de Jong de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders. Het gaat ook over de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. De roman speelt zich af in Amsterdam en op het Friese en Zeeuwse platteland. Oek de Jong is de schrijver van een oeuvre van romans, verhalen en essays. Zijn bekendste boeken zijn de...

INFORMATIE

AUTEUR
Oek de Jong
DIMENSIE
9,60 MB
BESTANDSNAAM
Pier en oceaan.pdf

OMSCHRIJVING

In Pier en oceaan beschrijft Oek de Jong de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. De roman speelt zich af in Amsterdam en op het Friese en Zeeuwse platteland, destijds nog de 'diepe provincie'. De aangrijpende huwelijksscènes van Abels vader en moeder tonen de liefde in een verdwenen tijd.Pier en oceaan is de roman van het Hollandse water: van roerloze veenplassen tot de zee die door de paalhoofden op de Zeeuwse stranden stuift. Abel Roorda zoekt het water, net als zijn vader en grootvader. Pier en oceaan is de roman van het grote verlangen. Oek de Jong (1952) is de schrijver van essays, verhalen en succesvolle romans als Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras en Hokwerda's kind, dat werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil. Van zijn werk werden een half miljoen exemplaren verkocht, het werd in negen talen vertaald.

Wil je het boek lezen?Pier en oceaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Oek de Jong. Lezen Pier en oceaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN