Ontologie en subjectiviteit

Ontologie en subjectiviteit - Paul Heeffer | Highergroundnb.org

... Ontologie of zijnsleer is een tak van de metafysica die zich bezighoudt met het zijn, inclusief theorieën over de aard van en soorten zijn ... Ontologie en subjectiviteit , Paul Heeffer | ISBN ... ... . Monistische ontologieën menen dat er slechts één zijn is, zoals in de theorie van Spinoza dat God of Natuur de enige materie is. Ontologie en subjectiviteit. Een inleiding in Sein und Zeit. Heideggers opus magnum is en blijft Zijn en Tijd uit 1927. Het is werkelijk een boek dat de gang van zaken in de filosofie in de 20ste eeuw het sterkst heeft beïnvloed. Tot op de dag van vandaag blijft het een boek voor ingewijden. Ontologie en subjectiviteit door Heeffer, Paul, EAN 9789460040306. Let op: ... Ontologie en subjectiviteit - Acco ... . Tot op de dag van vandaag blijft het een boek voor ingewijden. Ontologie en subjectiviteit door Heeffer, Paul, EAN 9789460040306. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Er wordt veel over ontologie gesproken zonder dat men precies weet wat het is, en waar het over gaat. Doel van deze pagina is om ontologie uit de abstractie en het zuiver wetenschappelijke of filosofische te halen en het down to earth te brengen, te laten zien dat het een onderwerp is waar we dagelijks mee te maken hebben in ons leven, of dat nu gaat over communicatie, performance, kunst, of ... Vertoog en subjectiviteit. Jacques Lacan en Roland Barthes. ... De taal is - zoals Nietzsche reeds duidelijk had gemaakt - door en door metaforisch en metonymisch en verwijst niet naar een ontologisch fundament. Identiteiten zijn in deze optiek effecten van metaforisatie of metonymisering. Buy Ontologie en subjectiviteit: een inleiding in Sein und Zeit 01 by Heeffer, Paul (ISBN: 9789460040306) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Noté /5: Achetez Ontologie en subjectiviteit: een inleiding in Sein und Zeit de Heeffer, Paul: ISBN: 9789460040306 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Heeffer
DIMENSIE
4,80 MB
BESTANDSNAAM
Ontologie en subjectiviteit.pdf

OMSCHRIJVING

Ontologie en subjectiviteit 1e druk is een boek van Paul Heeffer uitgegeven bij Vantilt. ISBN 9789460040306 Martin Heideggers meesterwerk Zijn en tijd uit 1927 is en blijft een boek dat zowel leken als beroepsfilosofen prikkelt en intrigeert. Voor elke generatie lezers rijst echter ook opnieuw de vraag hoe greep te krijgen op dit bergmassief. De filosoof Paul Heeffer herleest in Ontologie en subjectiviteit Heideggers geschrift vanuit een specifieke vraagstelling. Centraal daarbij staat het subject, een begrip dat sinds de moderne tijd een belangrijke plaats inneemt in de continentale wijsbegeerte. Hoewel Heidegger het moderne subject bekritiseert, wil dit niet zeggen dat hij het geheel en al van tafel veegt. Heideggers nieuwe articulatie van het subject als 'erzijn' (Dasein) wordt in hoge mate bepaald door de nieuwe zijnsleer of ontologie die hij in Zijn en tijd ontwerpt. Vandaar de programmatische titel van deze inleiding en haar tweevoudige vraagstelling: wat betekent Heideggers hernieuwing van de zijnsvraag voor het begrip van het subject? En wat is de weerslag van dit nieuwe subjectbegrip op het nooit voltooide project van de fundamentele ontologie zelf? Heeffer maakt duidelijk hoe de fundamentele ontologie zich verhoudt tot de traditie van de filosofie. Zijn uitleg van het erzijn als een nieuwe doordenking van het subject biedt een uitstekende inleiding in de filosofie van Martin Heidegger.Paul Heeffer studeerde wijsbegeerte in Antwerpen en Leuven. Hij is als wetenschappelijk onderzoeker (fwo) verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de ku Leuven.

Wil je het boek lezen?Ontologie en subjectiviteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Heeffer. Lezen Ontologie en subjectiviteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN