Zijn naam was Piet

Zijn naam was Piet - Rhijn Feith | Highergroundnb.org

...ijn naam was Piet. Aan het leven van Pieter Rutger Feith (1911-1941), vader van de auteur, kwam een einde door een fietsongeluk ... Boekwinkeltjes.nl - Zijn naam was Piet - Het korte leven ... ... . Zijn beide kinderen groeiden op zonder enige herinnering aan hem. Aan de hand van nagelaten brieven, foto's en dagboeken konden zijn jeugd, studententijd, dienstplicht bij de Bereden Artillerie, werkzaamheid als assuradeur en huwelijk met Adine de Jonge ... Zijn naam was Piet | Rhijnvis Feith. Het korte leven van een onbekende verzetsman. Aan het leven van Pieter Rutger Feith (1911-1941), vader van de auteur, kwam ee ... Zijn naam was Piet | Boeken ... . Het korte leven van een onbekende verzetsman. Aan het leven van Pieter Rutger Feith (1911-1941), vader van de auteur, kwam een einde door een fietsongeluk. Zijn beide kinderen groeiden op zonder enige herinnering aan hem. Zijn naam was Piet; €14,95 . ISBN 9789462493759 Uitgever Walburg Pers B.V., Uitgeverij Druk vanaf 1e Verschenen 11-04-2019 Taal Nederlands Bladzijden 336 pp. Bindwijze Gekartonneerd Rubriek Geschiedenis. In winkelwagen ... Niemand weet precies waar de naam Zwarte Piet vandaan komt? De historici twijfelen. Men denkt dat Piet vroeger een Ethiopische wees was, die als slaaf de vrijheid kreeg door (of: door toedoen van) Nicolaas. Uit dankbaarheid is hij bij de bisschop gebleven om hem als knecht te dienen. De slaaf kwam uit Ethiopië en was dus zwart. En zijn naam was... Over de herkomst van Zwarte Piet zijn de meningen verdeeld. Feitelijke documenten zijn erover niet bekend. Vast staat alleen dat de knecht die later de naam Zwarte Piet kreeg, pas in 1850 is geïntroduceerd. Voor die tijd had de folkloristische Sinterklaas in Nederland en België voor zover bekend geen helper. De herkomst van de naam Zwarte Piet wordt hie r besproken. De naam Pieterbaas of Pieter wordt echter ook al heel lang gebruikt. Ook zijn er veel foto's bekend uit diverse gebieden in Nederland met Zwarte Pieten die duidelijk een heel andere achtergrond hadden dan het boekje Sint Nikolaas en zijn knecht, geschreven door Schenkman. Piet Hein, Piet Hein, Piet Hein zijn naam is klein Zijn daden bennen groot, zijn daden bennen groot Die heeft gewonnen de Zilveren Vloot! Zei toen niet Piet Hein, met een aalwaerig woord: "Wel, jongetjes van Oranje Kom, klim 'reis aan dit en dat Spaansche boord Piet Hein, Piet Hein, Piet Hein zijn naam is klein Zijn daden bennen groot, zijn daden bennen groot Die heeft gewonnen de Zilveren Vloot! Zei toen niet Piet Hein, met een aalwaerig woord:...

INFORMATIE

AUTEUR
Rhijn Feith
DIMENSIE
10,44 MB
BESTANDSNAAM
Zijn naam was Piet.pdf

OMSCHRIJVING

Aan het leven van Pieter Rutger Feith (1911-1941), vader van de auteur, kwam een einde door een fietsongeluk. Zijn beide kinderen groeiden op zonder enige herinnering aan hem. Aan de hand van nagelaten brieven, foto's en dagboeken konden zijn jeugd, studententijd, dienstplicht bij de Bereden Artillerie, werkzaamheid als assuradeur en huwelijk met Adine de Jonge gereconstrueerd worden. De tijd waarin hij leefde wordt schetsmatig besproken.Aangezien zijn deelname aan de strijd tegen de Duitse invasie en zijn verzetswerk, ook aan zijn vrouw, onbekend waren, moest een speurtocht in archieven uitkomst brengen.Op 10 mei 1940 wist het Regiment Artillerie bij Mill (Oost-Brabant), bestaande uit reservisten, waaronder Piet, bemand met archaïsche kanonnen, een aanval in de rug door Duitse stoottroepen af te slaan. Na terugkeer uit krijgsgevangenschap raakte Piet vanaf september 1940 betrokken bij militaire spionage. De eerste schreden op dit levensgevaarlijke pad waren amateuristisch. Verraad lag op de loer en niemand was te vertrouwen. Na Piets dood zette de ID-groep en de groep Kees, waartoe hij gerekend wordt, het spionagewerk voort.Alle leden van Piets naaste familie en schoonfamilie namen, ieder op eigen wijze, aan het verzet deel. Ernst de Jonge werd, vanwege zijn rol in De Soldaat van Oranje, de meest bekende.

Wil je het boek lezen?Zijn naam was Piet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rhijn Feith. Lezen Zijn naam was Piet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN