Reve, Karel van het. Verzameld werk 1

Reve, Karel van het. Verzameld werk 1 - K. van het Reve | Highergroundnb.org

...atra tot de voordelen van de erfelijke monarchie, van de geneugten van de watersport tot de werking van de sluitspier ... Karel van het Reve - Verzameld Werk - 7 delen - 2008/2011 ... ... . Ze zijn scherp, duidelijk, tegendraads en geestig - en ook nog leerzaam. Gerard Reve: Verzameld werk, deel2. Het tweede deel van het verzameld werk van gerard reve bevat de werken uit de periode 1963-1973. Bevat: op weg naar het einde, bri Karel van het Reve Verzameld werk 4 ISBN 9789028242623 Non-fictie, 1032 pagina's Gebonden Ongekend was het enthousiasme waarmee pers en publiek de eerste vijf delen Verzameld werk van Karel van het Reve ontvingen. De auteur werd alom geprezen om zijn scherpe pen, zijn onafhankelijke geest, en zijn blijvende actualiteitswaarde. ... Boekwinkeltjes.nl - REVE, Karel van het - Verzameld Werk ... ... . De auteur werd alom geprezen om zijn scherpe pen, zijn onafhankelijke geest, en zijn blijvende actualiteitswaarde. Een heel nieuwe generatie heeft inmiddels kunnen kennismaken met deze grote essayist. Van het Reve schreef kritisch over Karl Marx, maar ook over Charles Darwin en Onze Lieve Heer. Hij publiceerde twee romans en ontving in 1979 de Martinus Nijhoffprijs voor zijn vertalingen van werken van Toergenjev. Eind 2011 verscheen het zevende en laatste deel van het Verzameld Werk van Karel van het Reve. Arnon Grunberg leest Karel van het Reve. Deel 1 van het Verzameld Werk. Deel 2 van het Verzameld Werk Karel van het Reve Profiel. Achternaam: van het Reve Voornaam: Karel Geboren: 19-05-1921 Te: Amsterdam Overleden: 04-03-1999 Te: Amsterdam Pseudoniem(en): Karel van het Reve publiceerde onder de pseudoniemen Karel Beton, Marcus Bakker. en Henk Broekhuis. Als je wat ouder bent sterf je bij stukjes en beetjes. Zo ruik ik bijvoorbeeld haast niets meer (behalve poep en het bakken van spek). Verzameld werk 4. Na de vorig jaar enthousiast ontvangen delen 1 en 2 van het Verzameld werk van Karel van het Reve verschijnen thans de delen 3 en 4. Zij zullen opnieuw onweerstaanbaar zijn voor alle oude én nieuwe liefhebbers van deze grote essayist. Deel 4 bestrijkt de periode 1973-1980 en bevat de bundels Uren met Henk Broekhuis en Een dag uit het leven van de reuzenkoeskoes.

INFORMATIE

AUTEUR
K. van het Reve
DIMENSIE
7,14 MB
BESTANDSNAAM
Reve, Karel van het. Verzameld werk 1.pdf

OMSCHRIJVING

Ruim tien jaar na zijn dood is P.C. Hooftprijswinnaar Karel van het Reve (1921-1999) nog altijd een van de meest geciteerde Nederlandse essayisten. Maar zijn imposante oeuvre is, tot verdriet van talloze liefhebbers, nauwelijks meer leverbaar. Hoogste tijd dus voor een uitgave van zijn Verzameld werk, begroot op zeven delen dundruk, echt gebonden met stofomslag en leeslint, die relatief kort op elkaar zullen verschijnen. De eerste vier delen zijn intussen verschenen, de delen 5, 6 en 7 verschijnen in 2010 en 2011. Alle delen worden chronologisch geordend en geannoteerd en bevatten een register. Zij openen steeds met alle boekuitgaven, daarna volgt veel onbekend werk uit dezelfde periode. Er is een ruime keuze gemaakt uit de artikelen die Karel van het Reve nooit gebundeld heeft, en uit zijn ongepubliceerde manuscripten en typoscripten. Het Verzameld werk zal aldus voor ongeveer een derde deel uit niet-gebundeld en niet eerder gepubliceerd werk bestaan: een must voor de vele Karel-liefhebbers. De redactie van het Verzameld werk bestaat uit de neerlandici en publicisten Lieneke Frerichs (hoofdredacteur), Elma Drayer en Nop Maas. Deel 1 bevat werk uit de jaren 1932-1957. Het laat zien hoezeer Van het Reve is gevormd door de communistische denkwereld waarin hij opgroeide, maar ook hoe hij zich daar geleidelijk uit losmaakte. Het deel opent met een aantal nooit gepubliceerde, autobiografische teksten die Van het Reve in de oorlogsjaren schreef. Ze geven een beeld van zijn ouders, zijn broer Gerard en hun grootvader, van het leven in Betondorp (Amsterdam), van de familie Romein, zijn schooljaren en zijn vriendschap met de familie Last - in het bijzonder met dochter Femke. Tevens bevat het eerste deel een beschrijving van de meidagen van 1940, de arrestatie van Karel en Gerard in 1941, en een razzia in Amsterdam-Zuid in 1943. Al deze stukken laten zien met hoeveel plezier de jonge Van het Reve de pen hanteert, en hoe groot dan al zijn literaire ambitie is. Naast Sovjet-annexatie der klassieken (de handelsuitgave van Van het Reve's dissertatie) bevat dit deel ook een keuze uit zijn stukken voor De Vrije Katheder en Het Vrije Volk, Van het Reve's doctoraalscriptie en de tekst van enkele lezingen over het sovjetsysteem.

Wil je het boek lezen?Reve, Karel van het. Verzameld werk 1 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K. van het Reve. Lezen Reve, Karel van het. Verzameld werk 1 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN