Een hard gelag

Een hard gelag - Ellis Peters | Highergroundnb.org

...ebt staan. Eén spreekwoord bevat `een hard gelag` een hard gelag zijn (=iets is moeilijk te dragen); Bronnen De spreekwoorden en gezegden zijn afkomstig van Wikiquote, Wikipedia en onze gebruikers ... bol.com | Hard gelag, Peters | 9789022510612 | Boeken ... . hard gelag Spreekwoorden: (1914) Een hard gelag, d.w.z. een hard lot, eene harde noodzakelijkheid; fri.: in hird gelach. Thans inzonderheid in toepassing op toestanden of lotswisselingen, waardoor men genoodzaakt wordt tot iets dat hard valt (een maatregel, handeling, enz.); maar voorheen ook in meer algemeenen zin voor eene treurig... Een broeder Cadfael mysterie 11 - Een hard gelag (Paperback). Engeland de middeleeuwen. Broeder Cadfael, de nijvere monnik uit Shre ... Hard gelag - definitie - Encyclo ... .); maar voorheen ook in meer algemeenen zin voor eene treurig... Een broeder Cadfael mysterie 11 - Een hard gelag (Paperback). Engeland de middeleeuwen. Broeder Cadfael, de nijvere monnik uit Shrewsbury, heeft tot... Een hard gelag 11 april 2012 , 0:00 De FNV heeft een spotje laten maken waarin drie verstandelijk of geestelijk gehandicapte mensen op de werkvloer klagen dat ze door de bezuinigingen straks geen ... Gelagen zetten is: drinkpartijen aanrechten, maar ook: kroeg houden. Gelag in zegswijzen als: een hard gelag, een zwaar gelag, is afgeleid van ligg...

INFORMATIE

AUTEUR
Ellis Peters
DIMENSIE
11,66 MB
BESTANDSNAAM
Een hard gelag.pdf

OMSCHRIJVING

Engelandde middeleeuwen. Broeder Cadfael, de nijvere monnik uit Shrewsbury, heeft tot taak de kruidentuin van het klooster te verzorgen. In zijn vrije tijd is hij amateurdetective. Er wordt dan ook vaak een beroep gedaan op zijn speurzin. De burgeroorlog kost nog dagelijks slachtoffers. Niet alleen eist hij zijn tol aan mensenlevens, ook behuizingen en gebouwen worden erdoor verwoest. Zo ook de naburige abdij van Hyde Meade. De kloosterlingen vluchten naar alle windstreken en zo gebeurt het dat een tweetal broeders zijn toevlucht zoekt in de abdij van Shrewsbury: broeder Humilis, ooit bijna getrouwd maar nu een devote kloosterling, en zijn zwijgzame compaan Fidelis.In Shrewsbury wordt Humilis door het lot geconfronteerd met zijn eenmalige liefde én met de man die nu naar haar hand dingt. Algauw wordt het lot noodlot, uitmondend in een regelrechte tragedie.

Wil je het boek lezen?Een hard gelag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ellis Peters. Lezen Een hard gelag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN