Overleverigheid

Overleverigheid - Leo Vroman | Highergroundnb.org

... Gouda als zoon van twee docenten wiskunde aan de Rijks-HBS en het gymnasium ... Cicero - Boekbesprekingen ... . Vroman heeft één oudere broer, Jaap. Het was niet verwonderlijk dat Vroman zijn middelbaar onderwijs volgde aan het Rijks-HBS. Daarna ging hij biologie studeren aan de Universiteit Utrecht. Dat deed hij tot de inval van de Duitsers in 1940. Speciaal voor zijn 95e verjaardag brengt Querido de bundel Overleverigheid uit, waarin meer dan veertig dichters hun favoriete gedicht van Vroman uitkiezen en toelichten. Een aantal van hen treedt op: Bernlef, K. Schippers, Ester Naomi Perquin, ... Hoe mooi alles over Leo en Tineke Vroman door Mirjam van ... ... . Een aantal van hen treedt op: Bernlef, K. Schippers, Ester Naomi Perquin, K. Michel en anderen vertellen over hun affiniteit met de poëzie van Vroman. Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (The Digital Library of Dutch Literature is a collection of primary and secondary information on Dutch language and literature in its historical, societal and cultural context.) Het jaar is 2024, de plaats is Tel Aviv. Israël is gekrompen tot een zwaarbeveiligde stadstaat. Daar, op dat desolate strookje land, runt Bram Mannheim een bureautje dat ouders helpt hun verdwenen kinderen op te sporen. Zijn eigen zoontje verdween zestien jaar eerder. In zijn vrije tijd werkt hij als vrijwilliger bij de ambulancedienst. Na een bloedige aanslag op een grenspost doet Bram een ... Boeken over Leo Vroman bij De Slegte. Meer dan 59 (tweedehands) uitgaven beschikbaar vanaf € 4,49 `Met de vlerken van een vlinder kom ik al ver genoeg, schrijft Leo Vroman. En hoe ver is hij gekomen: op zijn 98e bijna dagelijks dichtend. Zoals we van hem gewend zijn is ook deze bundel weer een soort dagboek van gedichten, over de liefde, de naderende dood, een verleden vol verhalen en een hoofd vol humor. Het is een wonder hoe de poëzie, plus de tekeningen die Vroman er ook nog bij maakt ... Wim's Blog Gedichten, illustraties, kaften en nieuwtjes. Overleverigheid : Leo Vroman 95 : zijn mooiste gedichten : gekozen en persoonlijk toegelicht door collega-dichters. Book Het Vroman Effect Over Leven En Werk Van Leo Vroman Dbnl Buy Overleverigheid: Leo Vroman 95. Zijn mooiste gedichten, gekozen en persoonlijk toegelicht door collega-schrijvers 01 by Leo Vroman (ISBN: 9789021437965) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Overleverigheid: Leo Vroman 95: zijn mooiste gedichten (gekozen en persoonlijk toegel. door collega-dichters) (2010) 'Leo Vroman. Tekenaar' (catalogus) (2010) 1 hoofdstuk: 'Dag hoor, waarde lezer' in 'De hemel is naar beneden gekomen: een keuze uit de literaire nalatenschap' van Kees Fens (2010)...

INFORMATIE

AUTEUR
Leo Vroman
DIMENSIE
7,37 MB
BESTANDSNAAM
Overleverigheid.pdf

OMSCHRIJVING

Vijfennegentig werd Leo Vroman op 10 april 2010, en nog altijd is hij een van de levendigste en nieuwsgierigste dichters die we hebben. Hij schrijft volop en wordt volop gelezen. Zesendertig collega-dichters en schrijvers kozen een gedicht van hem en voegden daar een persoonlijk commentaar bij. Samen met de foto's van Keke Keukelaar is zo een bloeiend, levendig, feestelijk portret van de dichter ontstaan. 'Hoe zou dat hersenkastje van Vroman er nu uitzien?' (Bernlef) 'Door Vroman begreep ik dat poëzie waar is.' (Anneke Brassinga) 'Leo: los zand in samenhang, messcherpe geschifte beschouwing, onverwoestbare tederte, kop en kont maar de meeste van deze is de liefde.' (Eva Gerlach) 'Vroman is een verbazing-dichter, een tedere verwonderaar met een scherpe verwonderaarsblik.' (Kees 't Hart) 'Ik stel voor dat in het Groot Synoniemenboek aan het lemma Liefde wordt toegevoegd: Leo en Tineke Vroman.' (Hester Knibbe) 'Leo's regels zeggen mij iets waarvan ik denk als ik hen lees: ik wist niet dat ik dit al wist.' (Rutger Kopland) 'Dichters worden alleen maar jonger, dat is het leukst van Leo's gezicht.' (Erik Lindner) 'In zijn eigen woorden: "een engel die verstand heeft van bloed".' (Cees Nooteboom) 'Lang leve Leo Vroman!' (Uitgeverij Querido)

Wil je het boek lezen?Overleverigheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leo Vroman. Lezen Overleverigheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN