Het gruwelkabinet

Het gruwelkabinet - Ivo de Wijs | Highergroundnb.org

...uk, 192 pagina's (2010) Gruwelkabinet. Het is de vader: HEHH, Henri Elias Hendrikus Holbein, een mislukt schilder, ook wel de Minotaurus, die achter de coulissen aan de touwtjes trekt ... Het gruwelkabinet. Dertien horrorverhalen uit de ... ... . Het gruwelkabinet. dertien horrorverhalen uit de negentiende eeuw. Gedrukt boek . Genre Verhalenbundel, Fictie, Griezelverhaal Onderwerpen Literaire roman, novelle, Proza (romans/novellen), romans en novellen ; oorspr. - Nederlands Taal Nederlands Serie Feniks Ook beschikbaar als E-book Meer informatie Het Martyrium, opgericht in 1982, is met zijn ruime hoekpand een vertrouwde pleisterplaats in de ... Het gruwelkabinet eBook door Ivo de Wijs - 9789025367947 ... ... . - Nederlands Taal Nederlands Serie Feniks Ook beschikbaar als E-book Meer informatie Het Martyrium, opgericht in 1982, is met zijn ruime hoekpand een vertrouwde pleisterplaats in de buurt rond de Van Baerle en het Harmoniehof. Het heeft een eigen aanbod dat klanten al lange tijd weten te waarderen: de nadruk ligt er op binnen- en buitenlandse literatuur, poëzie, filosofie en geschiedenis. Het gruwelkabinet Dertien horrorverhalen uit de negentiende eeuw. Erica van Boven en Olf Praamstra kozen 13 griezelige verhalen uit de negentiende-eeuwse Nederlandse literatuur en IdW zorgde voor inleiding, bekorting en bewerking. Uitgeverij Athenaeum Polak & Van Gennep. Lees „Het gruwelkabinet dertien horrorverhalen uit de negentiende eeuw" door Ivo de Wijs verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Het gruwelkabinet biedt u moord en zelfmoord, verminking en zelfverminking, wraak en wroeging, grafkelders en dodenakker... *gruwelkabinet. Het gruwelkabinet biedt u moord en zelfmoord, verminking en zelfverminking, wraak en wroeging, grafkelders en dodenakkers, galgen en guillotines, duivels en demonen, medische experimenten en zondige betrekkingen, zwarte katten en duistere hagedissen, menselijke berekening en occulte hekserij, geheime gangen en stenenregens. Wie aan Nederlandse gruwelverhalen denkt, denkt niet ... Peress' ongekend harde en directe foto's maken de zaal in het Nederlands Foto Instituut tot een gruwelkabinet. Gilles Peress (1946), sinds 1974 verbonden aan het foto-agentschap Magnum, verbleef ... Deze week verschijnt bij Uitgeverij Athenaeum de verzamelbundel Het gruwelkabinet, samengesteld door Olf Praamstra en Erica van Boven, dat dertien negentiende-...

INFORMATIE

AUTEUR
Ivo de Wijs
DIMENSIE
7,34 MB
BESTANDSNAAM
Het gruwelkabinet.pdf

OMSCHRIJVING

Het gruwelkabinet biedt u moord en zelfmoord, verminking en zelfverminking, wraak en wroeging, grafkelders en dodenakkers, galgen en guillotines, duivels en demonen, medische experimenten en zondige betrekkingen, zwarte katten en duistere hagedissen, menselijke berekening en occulte hekserij, geheime gangen en stenenregens.Wie aan Nederlandse gruwelverhalen denkt, denkt niet aan de negentiende eeuw. In de literatuurgeschiedenis kreeg horror geen plaats. Dat wil echter niet zeggen dat er in de negentiende eeuw (in het spoor van de buitenlandse zwarte romantiek) in Nederland geen gruwelliteratuur geschreven is. In deze bundel zijn dertien van de wreedste en afschrikwekkendste verhalen verzameld. De verhalen zijn verzameld door Erica van Boven en Olf Praamstra, en bewerkt en in modern Nederlands overgezet door Ivo de Wijs.

Wil je het boek lezen?Het gruwelkabinet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ivo de Wijs. Lezen Het gruwelkabinet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN