De romantiek in het Noorden

De romantiek in het Noorden - Groninger Museum | Highergroundnb.org

...useum blijft boeien. Kunsthistorica Maria Driesen geeft tekst en uitleg over dit eerste internationale overzicht van landschapsschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa ... De 36 beste afbeeldingen van Romantiek in het Noorden ... ... . De Romantiek in het Noorden - van Friedrich tot Turner. Groninger Museum, t/m 6 mei. Niet eerder hingen Noorse, Duitse, Britse en Nederlandse 18de- en 19de-eeuwers bij elkaar. De Romantiek in het Noorden is een grote, en ook grootse presentatie, rijk aan hoogwaardige bruiklenen. Museumcatalogus en kunstboek De romantiek in het Noorden, dat gemakkelijk verkrijgbaar is in de Kunstboek Shop, de webshop voor kunstboeken van Art Salon Holland Voor de c ... Grote tentoonstelling over 'De Romantiek in het Noorden ... ... . Museumcatalogus en kunstboek De romantiek in het Noorden, dat gemakkelijk verkrijgbaar is in de Kunstboek Shop, de webshop voor kunstboeken van Art Salon Holland Voor de cultuurbijlage van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant bezocht ik in het Groninger Museum De Romantiek in het Noorden, een tentoonstelling met schilderijen uit het begin van de negentiende eeuw. Vier jaar is er aan gewerkt, niet alleen door museumdirecteur Andreas Blühm, maar zeker ook door de conservatoren Ruud Schenk en David Jackson. De Romantiek in het Noorden geeft een breed perspectief op de landschapsschilderkunst uit die periode. Voor het eerst wordt ook de Nederlandse Romantiek in een internationale context ... Over deze activiteit. Het Groninger Museum presenteert De Romantiek in het Noorden - van Friedrich tot Turner, het eerste internationale overzicht van landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa.Dramatische landschappen met woeste zeeën, imposante bergen en vulkaanuitbarstingen wisselen elkaar af met stille maannachten en serene velden waar de eenzame passant tot rust komt. Wat vonden bezoekers van De Romantiek in het Noorden - van Friedrich tot Turner (Groninger Museum - t/m 6 mei) Devi Smits 6 januari 2018 , 2:00 Anouk Vogelzang (44), Elias (7) en Leah (5) De landschapsschilderkunst nam tijdens de Romantiek (ca. 1800-150) een hoge vlucht, met kunstenaars als J.M.W. Turner in Engeland, Caspar David Friedrich in Duitsland en Johan Christian Dahl in Noorwegen. Niet alleen spreken hun schilderijen nog steeds tot de verbeelding, ook ontstond in deze periode een nieuwe kunstopvatting die een bepalende invl Ik vind het heel leuk om naar musea te gaan, maar ik had wel een beetje genoeg gekregen van het Groninger museum. Toch ben ik erg blij dat mijn vader graag naar de tentoonstelling De Romantiek in het Noorden wilde, want eindelijk verliet ik het museum weer eens met het gevoel dat ik weer eens terug zou willen....

INFORMATIE

AUTEUR
Groninger Museum
DIMENSIE
8,88 MB
BESTANDSNAAM
De romantiek in het Noorden.pdf

OMSCHRIJVING

De landschapsschilderkunst nam tijdens de Romantiek (ca. 1800-150) een hoge vlucht, met kunstenaars als J.M.W. Turner in Engeland, Caspar David Friedrich in Duitsland en Johan Christian Dahl in Noorwegen. Niet alleen spreken hun schilderijen nog steeds tot de verbeelding, ook ontstond in deze periode een nieuwe kunstopvatting die een bepalende invloed heeft gehad op de moderne kunst. Schilders keken niet meer alleen nauwkeurig om zich heen, naar de omgevende natuur, maar ze keerden ook de blik naar binnen, naar hun innerlijk.De landschappen die zij schilderden zijn net zo afwisselend en veranderlijk als de gemoedstoestand van de mens. Dramatische landschappen met woeste zeeën, imposante bergen en vulkaanuitbarstingen wisselen elkaar af met stille maannachten en serene velden waar de eenzame passant tot rust komt. Landschappen kunnen zowel een historische dimensie hebben en sporen tonen van de nationale geschiedenis, als aanleiding geven tot een meer religieuze, spirituele beleving.Het bijzondere aan dit project is ook, dat hier voor het eerst de Nederlandse Romantiek in een internationale context wordt gepresenteerd: hoe verhouden Barend Koekkoek, Wijnand Nuijen en Andreas Schelfhout zich tot hun beroemde buitenlandse tijdgenoten?

Wil je het boek lezen?De romantiek in het Noorden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Groninger Museum. Lezen De romantiek in het Noorden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN