Het Offer

Het Offer - Andrej Tarkovski | Highergroundnb.org

...[dammen] - In het damspel wordt gesproken van een offer als een speler een stuk weggeeft waarvoor hij geen directe compensatie ontvangt, maar waarmee hij op den duur toch voordeel hoopt te behalen in de vorm van een betere stelling of zelfs het winnen van de partij ... het offer - Mijnwoordenboek | Vertalen ... . ==Voorbeeld van een eenvoudig offer== Hier speelt wit 42-3... Een offer (ook wel offerande), afgeleid van het Latijnse offerre 'aanbieden', is een geschenk, meestal aan een god, godin, of goden, maar ook aan andere machten zoals een fetisj of de doden. Het doel is te bedanken, goede gezondheid te krijgen, reiniging, hulp krijgen, vergiffenis vragen (een 'zoenoffer'), enz. Het achterliggende principe wordt wel aangeduid met de Latijnse woorden do ... Jezus - het offerlam. In de brief aan de Hebreeën wordt Chris ... Offerfeest - Wikipedia ... . Het doel is te bedanken, goede gezondheid te krijgen, reiniging, hulp krijgen, vergiffenis vragen (een 'zoenoffer'), enz. Het achterliggende principe wordt wel aangeduid met de Latijnse woorden do ... Jezus - het offerlam. In de brief aan de Hebreeën wordt Christus met deze hogepriester vergeleken. Maar Christus is niet alleen hogepriester, hij is zelf ook het offer. In het Nieuwe Testament wordt de term 'offer' namelijk toegepast op het lijden en sterven van Jezus (zie bijvoorbeeld Hebreeën 9:11-28). Het offer van Abraham is een olieverf schilderij van de Nederlandse schilder Rembrandt, geschilderd in 1635.Het toont Abraham, die er net op tijd door een engel van wordt weerhouden zijn enige ...

INFORMATIE

AUTEUR
Andrej Tarkovski
DIMENSIE
4,13 MB
BESTANDSNAAM
Het Offer.pdf

OMSCHRIJVING

Samen met zijn familie en beste vrienden viert Aleksander zijn verjaardag. Het selecte gezelschap wordt verrast door nieuws van een apocalyptische dimensie: een op handen zijnde nucleaire catastrofe. Aleksander maakt een belofte aan God dat hij alles wat hij lief heeft zal opofferen, om zo de gebeurtenissen een andere wending te laten nemen. De volgende ochtend lijkt het als of er niets is gebeurd, maar Aleksander houdt zijn belofte.Andrej Tarkovski's films behoren niet tot de makkelijkste, wel tot de imposantste films die ooit zijn gemaakt. In Het Offer rukt hij met alle kennis en vakmanschap die hij beschikbaar heeft aan de ketenen die de mens aan het noodloot lijken te binden.

Wil je het boek lezen?Het Offer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andrej Tarkovski. Lezen Het Offer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN