Anna Boom

Anna Boom - Judith Koelemeijer | Highergroundnb.org

...int het Russische beleg van Boedapest en wordt ze meegezogen in de maalstroom van de geschiedenis ... Biografie - Judith Koelemeijer ... . Superheldin Anna Boom. Vergeet Hannie Schaft en Aletta Jacobs. Onze nieuwe heldin is Anna Boom. Deze bijzondere vrouw redde niet alleen het leven van menig Hongaarse jood tijdens de Duitse bezetting van Boedapest als medewerkster van het Zweedse Rode Kruis maar leefde ook na de oorlog een buitengewoon leven. Anna Boom is in heel veel verschillende ruimtes geweest. Tijdens de oorlog in Boedapest wordt e ... dwarsligger | Anna Boom - Judith Koelemeijer ... . Anna Boom is in heel veel verschillende ruimtes geweest. Tijdens de oorlog in Boedapest wordt er een sfeer snijdende spanning door de ruimte opgeroepen. Terwijl tijdens haar verblijf in Oostenrijk weer een hele ontspannende sfeer wordt opgeroepen, omdat ze daar plezier aan het maken is tijdens het skiën. Anna Boom is het avontuurlijke verhaal van een vrouw met vele gezichten van koerierster in Boedapest tot huisvrouw in Zürich die zich opvallend weinig aantrekt van de conventies van haar tijd en milieu. ` In soepel geschreven zinnen tekent Koelemeijer Anna s levensverhaal op. Vrij Nederland. Het eBook kopen. In Anna Boom, haar tweede boek, dat verscheen in 2008 en eveneens uitgroeide tot een bestseller, verkent zij opnieuw de grenzen van de literaire non-fictie. Anna Boomverscheen in augustus 2009 in Duitsland onder de titel Das Leben der Anna Boom - die Geschichte einer mutigen Frau.Judith Koelemeijer geeft ook les in het genre van de literaire non-fictie. Judith Koelemeijer (Zaandam, 1967) is een Nederlands schrijfster en journaliste.. Biografie. Koelemeijer studeerde Nederlands en Culturele Studies, volgde een cursus aan de postdoctorale opleiding Journalistiek en werd daarna werkzaam bij de Volkskrant.In 2000 nam ze ontslag bij die krant om zich volledig te kunnen wijden aan het schrijven van haar debuutroman Het zwijgen van Maria Zachea, die ... Bekijk de profielen van mensen met de naam Anna Boom. Word lid van Facebook om in contact te komen met Anna Boom en anderen die je mogelijk kent.... In Anna Boom, haar tweede boek, dat verscheen in 2008 en eveneens uitgroeide tot een bestseller, verkent zij opnieuw de grenzen van de literaire non-fictie. Anna Boom verscheen in augustus 2009 in Duitsland onder de titel Das Leben der Anna Boom - die Geschichte einer mutigen Frau. En Anna Boom, die het grootste deel van haar leven gezwegen heeft, wil nu per se vertellen wat er lang geleden is v...

INFORMATIE

AUTEUR
Judith Koelemeijer
DIMENSIE
7,76 MB
BESTANDSNAAM
Anna Boom.pdf

OMSCHRIJVING

In de zomer van 1942 stapt de tweeëntwintigjarige Anna Boom op de trein naar Boedapest. Ze wil weg, naar Géza, de veel oudere Hongaarse man op wie ze verliefd is. Tot dan toe leefde de Nederlandse Anna met haar moeder in buitenlandse pensions, in een geïsoleerde wereld. Nu breekt ze eruit, ook al is het oorlog en is haar Hongaar al jaren getrouwd.De reis markeert het begin van een uitzonderlijk leven. In Boedapest komt Anna via een vriendin in aanraking met de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg. Ze helpt joden met beschermingspassen en voedsel. Dan begint het Russische beleg van Boedapest en wordt ze meegezogen in de maalstroom van de geschiedenis.Na de oorlog besluit Anna alles te vergeten. Ze volgt een Franse gezant naar Praag, vertrekt met de boot naar Bombay om met een Zwitserse ingenieur te trouwen en komt op haar achtenveertigste uiteindelijk thuis bij een Hollandse klm-directeur in Estoril. Nooit spreekt ze een woord over haar verleden in Boedapest. Totdat op een nacht de stilte onverwacht wordt verbroken.Anna Boom is het avontuurlijke verhaal van een vrouw met vele gezichten - van koerierster in Boedapest tot huisvrouw in Zürich - die zich opvallend weinig aantrekt van de conventies van haar tijd en milieu.

Wil je het boek lezen?Anna Boom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Judith Koelemeijer. Lezen Anna Boom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN