Naakt onder wolven

Naakt onder wolven - Bruno Apitz | Highergroundnb.org

...013: Pagina's: 429: ISBN: 9789459363946: Omschrijving: Het is half maart 1945 ... Naakt Onder De Wolven [1963] - managerlounge ... . De Russen zijn in het oosten Duitsland al binnengedrongen en aan het westelijk front zijn de Amerikanen bij Remagen de Rijn overgestoken, waarmee de laatste natuurlijke Duitse ... Naakt onder de wolven online kijken - Wanneer een groep gevangenen wordt overgebracht naar het concentratiekamp Auschwitz, verschijnt een Joodse jongen van vier jaar in het veld in een koffer. Een groep gevangenen besluit te verbergen en beschermen van het kind. U kun ... Naakt Onder De Wolven | Muizenest ... . Een groep gevangenen besluit te verbergen en beschermen van het kind. U kunt Naakt onder de wolven kijken in de TV-kabel of bioscopen met originele audio ... Naakt onder wolven is gebaseerd op een waar verhaal en heeft, net als Hans Fallada's Alleen in Berlijn, een buitengewoon controversiële publicatiegeschiedenis.Dankzij de teruggevonden oorspronkelijke versie komt het verhaal van de geredde Stefan Jerzy Zweig in een verrassend nieuw licht te staan. In de roman Naakt onder wolven vertelt Bruno Apitz het waargebeurde verhaal van gevangenen in Buchenwald, die een driejarig jongetje verstopten om hem te redden. De roman was een van de meest gelezen literaire boeken in de DDR en groeide uit tot een socialistische bestseller, waarvan wereldwijd drie miljoen exemplaren werden verkocht. Naakt onder wolven book. Read 18 reviews from the world's largest community for readers. De Poolse gevangene Jankowski smokkelt op een koude februaridag ... Naakt onder wolven. Uitgever Cossee, Amsterdam Verschenen 2013 ISBN 9789059363946 Kenmerken 544 pagina's, 24 cm Aantekening met een naw. van Susanne Hantke Vert. gebaseerd op en aangevuld met weggevallen passages uit de typoscripten Nackt unter Wölfen. - Halle (Saale) [etc.] : Mitteldeutscher Verlag, 1958 naakt onder de wolven Het is half maart 1945. De Russen zijn in het oosten Duitsland al binnengedrongen en aan het westelijk front zijn de Amerikanen bij Remagen de Rijn overgestoken, waarmee de laatste natuurlijke Duitse verdedigingslinie werd geslecht. Naakt onder wolven Roman Met een nawoord van Susanne Hantke Cossee Amsterdam. De uitgever...

INFORMATIE

AUTEUR
Bruno Apitz
DIMENSIE
6,64 MB
BESTANDSNAAM
Naakt onder wolven.pdf

OMSCHRIJVING

De Poolse gevangene Jankowski smokkelt op een koude februaridag in 1945 in een oude koffer een driejarig jongetje kamp Buchenwald binnen. Het blijkt - paradoxaal genoeg - de enige mogelijkheid om het kind voor transport naar Auschwitz te behoeden. Maar het illegale kampcomité ziet haar verzetsacties daardoor ernstig in gevaar gebracht. Het jongetje moet weg. Höfel, Kropinski en anderen zijn het daar echter niet mee eens en verstoppen het kind in de kledingopslag. Zij weten heel goed dat de ontdekking van het kind door de SS met zekerheid de dood voor hen allen tot gevolg heeft. Hun gedrag valt op. Höfel en Kropinski worden wekenlang gemarteld, zonder iemand te verraden. Ook de gevangene Pippig zwijgt, maar hij overleeft het Gestapoverhoor niet. Een ander wordt door de SS tot 'informatiediensten' gedwongen. Als die een lijst met 46 namen van het kampcomité samenstelt, wordt de situatie nog grimmiger. Wie heeft nog een overlevingskans? Hoe dichtbij zijn de bevrijders? Het comité moet laveren tussen de bescherming van de eenling en de verantwoordelijkheid voor de meer dan 50.000 gevangenen. Naakt onder wolven is zo aangrijpend en spannend omdat er voortdurend de moeilijkste keuzes gemaakt moeten worden. Mag je voor een goede zaak iemand doodslaan? De redding van de een met de dood van een ander betalen? De methodes van de vijand gebruiken? De roman laat zien hoe flinterdun de scheidslijn tussen held en verrader soms kan zijn, en waartoe mensen in uiterste nood in staat zijn. Apitz vertelt hun verhalen met begrip en passie.

Wil je het boek lezen?Naakt onder wolven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bruno Apitz. Lezen Naakt onder wolven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN