Farizeeer in de spiegel, de

Farizeeer in de spiegel, de - Tom Hovestol | Highergroundnb.org

..., op de bank kun je het beste links gaan zitten, de geel-bruin kurken vloer ligt er al zo'n dertig jaar ... 3 spiegels - Preken Online ... . en de tollenaars elkaar ook wel gekend. hebben. Zij vormden het uitschot van de. toenmalige joodse samenleving. Een onthullend gebed. In het verhaal van de Here Jezus gaan. deze twee mensen naar de tempel om te. bidden: een farizeeër en een tollenaar. En. let nu eens op. Wat bidden ze? Hoe bidden. ze? Je gebed laat doorgaans zien wat. er in je ... De zondige tollenaar .willen we niet zijn, maar oo ... Bijbelse spiegel (2010) - Preken Online ... . ze? Je gebed laat doorgaans zien wat. er in je ... De zondige tollenaar .willen we niet zijn, maar ook niet de hooghartige Farizeeër. Misschien komen we tot het besef dat beide levenshoudingen in ons verenigd zijn. Soms ligt het accent bij de een, dan weer bij de ander. Als we niet te snel oordelen, weten we onze plaats. In de spiegel. Het verschil met de man daar voorin is, dat deze mens in de spiegel durft te kijken. Niet blij is met wat hij daar leest in zijn eigen gezicht en zijn eigen hart. Hij durft zijn blik niet naar de hemel te richten. Slaat zich op zijn borst en zegt: Heer, wees mijn zondaar genadig. Van elkaar leren Tom Hovestol, De Farizeeër in de spiegel, uitg. Medema, een Telosboek, 270 blz., ƒ 32, 95. De Heer houdt ons hier een spiegel voor waarin we ons allen wel op een of andere manier kunnen herkennen, want dit soort 'tempeltaferelen' komen ook vandaag de dag nog voor. De Heer richt Zich tot hen die van zichzelf vertrouwden dat zij rechtvaardig waren en de overigen...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom Hovestol
DIMENSIE
3,57 MB
BESTANDSNAAM
Farizeeer in de spiegel, de.pdf

OMSCHRIJVING

Vergelijkt u zichzelf wel eens met een farizeeër? Nee, vast niet - dat is bijna ondenkbaar. Geen enkele categorie van mensen wordt door Christus zo vernietigend ontmaskerd. Geen enkel personage maakt ons zo woedend als die sluwe, jaloerse, moordzuchtige, trotse, haatdragende, hypocriete en schijnheilige farizeeër, die zichzelf beter vindt dan anderen. De Here Jezus bewaarde zijn meest scherpe en veroordelende opmerkingen voor de farizeeërs. Ze handelden godsdienstig en beweerden God te kennen, maar dat was niet zo.Zou ik een farizeeër kunnen zijn? Nooit van z'n leven! Ik kan me van geen kant voorstellen dat ik op een van hen zou kunnen lijken! Maar het zou kunnen zijn dat de farizeeër meer op ons lijken dan wij willen toegeven.Wie de moed heeft om dit boek te lezen, loopt het gevaar een farizeeër in de spiegel te ontmoeten.Is het bestaan van de farizeeërs tweeduizend jaar geleden opgehouden? Nee. Ze zijn er vandaag de dag nog, en niet te zuinig ook.

Wil je het boek lezen?Farizeeer in de spiegel, de in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom Hovestol. Lezen Farizeeer in de spiegel, de Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN