Uitgekookt!

Uitgekookt! - Annemieke Smit | Highergroundnb.org

...eserveren kan bij cafe restaurant 't Ridderhof, Ridderplein 19, 5421 CW te Gemert ... Puzzelwoordenboek Uitgekookt - Mijnwoordenboek | Vertalen ... . Telefoon: 0492 361558. Laatst bijgewerkt op ( Monday 28 August 2006 ) uitgekookt (ook: slim, uitgeslapen, doortrapt, gewiekst) volume_up. cunning {bn.} Voorbeeldzinnen. Voorbeeldzinnen voor "uitgekookt" in het Engels. Deze zinnen komen van externe bronnen en zijn misschien niet nauwkeurig. Bab.la is niet verantwoordelijk voor deze inhoud. Lees hier meer. Uitgekookt. Lees hier het verhaal van Wilma. Wilma heeft een zu ... Proefpakket aanvragen - Maaltijdbutler Maaltijdservice ... . Lees hier meer. Uitgekookt. Lees hier het verhaal van Wilma. Wilma heeft een zusje, genaamd Esther, met downsyndroom en autisme. Als zus beleeft Wilma de nodige mooie, hilarisch, maar ook moeilijke momenten met Esther. Esther is een pittige dame, met een sterke wil en ze zegt wat ze denkt. Uitgekookt! duikt in de scheikundige, biologische en natuurkundige processen die tijdens het koken plaatsvinden, om de antwoorden te achterhalen. In korte, bijna sprookjesachtige verhaaltjes, wordt verslag gedaan van deze zoektocht. En wat blijkt: niets menselijks is de wereld in onze pannen en potten vreemd. In Uitgekookt staan 150 heerlijke, uitgekookte recepten voor allerlei gelegenheden: snelle lunches, slimme stressvrije gerechten voor als er gasten komen, heerlijke hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts en tot slot koekjes, snoeperijen en gebak met een absoluut zekere afloop. Uitgekookt: Een aanbieder van koelverse maaltijden. Wekelijks liefst 25 verschillende gerechten. Prijsniveau is gemiddeld. Kwaliteit uitzonderlijk goed. Als beste uit de test bij Vara Kassa. Lees meer over uitgekookt. Diepvriesman: Een specialist op het gebied van diepvriesmaaltijden. Een eigen netwerk van persoonlijke bezorgers....

INFORMATIE

AUTEUR
Annemieke Smit
DIMENSIE
12,34 MB
BESTANDSNAAM
Uitgekookt!.pdf

OMSCHRIJVING

Winnaar van de Wageningen Persprijs 2014!Ingezakte soufflé, biefstuk als een schoenzool, grijsgrauwe boontjes, slappe frites en geschifte mayonaise. Uitgekookt! draait om de mislukkingen in de keuken. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen ze worden voorkomen? Veel thuiskoks staan regelmatig met de handen in het haar. Niet alleen kunnen gerechten die je al jaren maakt zo ineens mislukken, maar ook het tot op de letter volgen van een recept is lang niet altijd een garantie dat het eindresultaat ook maar in de verste verte lijkt op het plaatje. En dan blijft het knagen: wat heb ik in hemelsnaam verkeerd gedaan? Uitgekookt! duikt in de scheikundige, biologische en natuurkundige processen die tijdens het koken plaatsvinden, om de antwoorden te achterhalen.In korte, bijna sprookjesachtige verhaaltjes, wordt verslag gedaan van deze zoektocht. En wat blijkt: niets menselijks is de wereld in onze pannen en potten vreemd. De verhalen achter de mislukkingen zijn wetenschappelijk, maar gaan tegelijkertijd over oorlog, liefde, eenzaamheid en verbondenheid. Eiwitmoleculen doen manhaftige pogingen om de kwetsbare luchtbelletjes in de soufflé te beschermen, in de mayonaise vechten de oliedruppels een verbeten strijd uit met de eierdooiers en in de boontjes wordt het mooie groene chlorofyl vakkundig gesloopt door zuren en enzymen.Uitgekookt! onderscheidt zich van alle andere kookboeken. Niet alleen omdat het de amateurkok kennis verschaft over het hoe en waarom van het koken. Maar ook omdat iedereen die Uitgekookt! leest, nooit meer met dezelfde ogen zal kijken naar wat zich in onze potten en pannen afspeelt. En als je eenmaal weet wat er mis ging, begrijp je ook hoe je mislukkingen kunt voorkomen.Wetenschapsjournaliste Annemieke Smit won met dit boek de vierjaarlijkse Wageningse Persprijs 2014. Uitgekookt! levert volgens de jury een substantiële bijdrage aan ons begrip van wat wij eten. De jury voorziet dat het boek de potentie heeft uit te groeien tot de nationale referentiegids voor keukenwetenschappen voor een breed publiek. Annemieke Smit (1957) is wetenschapsjournalist, verwoed hobbykok en kookblogger. Na haar studie sociaal-economische geschiedenis werkte ze vijf jaar als redacteur bij NRC Handelsblad. Vervolgens stapte ze over naar de VPRO, waar ze eerst wetenschapsprogramma's maakte voor televisie en vervolgens voor de radio. Daarnaast schrijft ze een kookblog op 100gradenenmeer.nl.

Wil je het boek lezen?Uitgekookt! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annemieke Smit. Lezen Uitgekookt! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN