Samos

Samos - Patrick Ven | Highergroundnb.org

...Samos | Informatie, tips en vakanties. Pythagorion Samos ... Goedkope vakantie Pythagorion | Corendon ... .Pythagorion in het zuidoosten van het eiland Samos is een leuke en levendige stad die genoemd is naar de Griekse filosoof Pythagoras. Pythagorion heeft een haven met vele mooie zeilschepen en oude vissersbootjes, waar zich tal van leuke restaurants en cafés bevinden. Aan de zuidwestkust van het Griekse eiland Samos ligt de badplaats Votsalakia. Het is een kindvriendelijke vakantiebestemming met een ... Samos voor beginners ... . Het is een kindvriendelijke vakantiebestemming met een drie kilometer lang strand dat langzaam afloopt in zee. Langs het strand loopt een gezellige strandweg met tal van Griekse tavernes, winkeltjes, supermarkten en barretjes. Samos (Grieks: Σάμος) is een eiland in de Egeïsche Zee dat deel uitmaakt van de Noord-Egeïsche Eilanden.De Noord-Egeïsche Eilanden vormen een regio van Griekenland ().De hoofdstad van Samos is Vathy (Samos-stad). Samos is een eiland met een lange geschiedenis. Samos. Samos is een Grieks eiland en ligt vlakbij Turkije, in de Egeïsche Zee. Net als Chios, Ikaria, Limnos en Lesbos behoort Samos tot de Noord-Egeïsche eilanden. Het is een zeer groen eiland, met veel bossen. Dit levert tijdens langdurige warme en droge periodes brandgevaar op. In 2000 is meer dan de helft van het eiland in vlammen op gegaan. Samos-stad Het oudste deel van deze stad wordt vaak 'Vathí of Vathy' genoemd. Dit was vroeger ook de naam van de hoofdstad van het eiland Samos. Sinds 1834 is de naam veranderd in Samos-stad. Het meer authentieke deel is dus meer in de wijk Vathí te vinden. Samos informatie. Het mooie Samos is een vruchtbaar en relatief rustig Griekse eiland. Het heuvelachtige landschap is vrijwel geheel begroeid dankzij de waterrijke bodem. Samos biedt vele leuke baaien, plaatsen en bezienswaardigheden. Op het eiland kan je leuk uitgaan, maar ook juist geniet van de rust en schoonheid van de mooie natuur. Zonvakantie Samos. Samos staat bekend als het groene eiland, dit door prachtig begroeide heuvels, schitterende valleien en talloze boomgaarden. Langs de grillige kust liggen fraaie stranden, waar je helemaal bijkomt. Samos. Het Griekse eiland Samos, vlakbij Turkije gelegen is zeker in het voorjaar en najaar een ideale wandellocatie. De temperatuur is dan goed, er zijn veel bloeiende planten en het eiland is groen. De afwisseling tussen zee, bergen en bos maken Samos tot een aantrekkelijk vakantie eiland. SAMOS > OVERZICHT Het eiland Samos ligt in de Egeïsche Zee vlak voor de kust van Klein-Azië en vormt samen met Ikaria een provincie. De naam komt van het woord "sama" (hoog), dat terug te voeren is op de hoge bergen die er zijn, zoals de Kerketefsberg in het westen, die met 1437 meter een van de hoogste bergen van de Egeïsche Zee is, en de Ampelosberg in het midden van het eiland, die 1150 ......

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Ven
DIMENSIE
6,41 MB
BESTANDSNAAM
Samos.pdf

OMSCHRIJVING

Als je een volledige, actuele reisgids voor Samos zoekt heb je hem gevonden. Iedere nieuwe druk worden tekst en foto's geactualiseerd. Patrick Ven, die meer dan vijftien jaar op het Griekse eiland Samos woont, maakte deze gids. Door zijn liefde en interesse voor Samos kent hij het eiland als weinig anderen. Deze reisgids maakt een ronde over het eiland met de wijzers van de klok mee. Geschiedenis, natuur, gastronomie, folklore en geloof komen allemaal aan bod. De kwaliteit van en de zorg aan de afbeeldingen verraden dat de auteur een geschoold fotograaf is. De vele foto's zorgen ervoor dat het boek niet louter een gids is die je wegwijs maakt op het eiland maar steeds het inkijken waard blijft. De gids is in het Nederlands geschreven zodat er niets verloren gaat door de vertaling.

Wil je het boek lezen?Samos in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Ven. Lezen Samos Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN