Mudra's - gebarentaal van de Yogi's

Mudra's - gebarentaal van de Yogi's - I. Ramm-Bonwitt | Highergroundnb.org

... 17 cm Kost 10 euro Vierde boek Short description of Gods, Goddesses and ritual objects Nepal Maat boek 22 ... Introductie tot mudra's - Eclectic Energies ... ... Een mudra is een bepaalde houding van de hand die van dienst is tijdens het uitvoeren van meditatie of pranayama. Soms is het nut van een mudra, dat de concentratie beter vastgehouden kan worden. Een yogi verklaart dit in het beter doorstromen van de prana-energie tussen de ene en de andere vingers, zoals in de jnana mudra of yoni mudra. Buy Mudra's: gebarentaal van de Yogi's 01 by Ramm-Bonwitt, Ingrid (ISBN: 9789062719105) from Amazon's Boo ... 5 boeken Oosters: Mythologie Mudra's Buddha beschrijvingen ... ... . Buy Mudra's: gebarentaal van de Yogi's 01 by Ramm-Bonwitt, Ingrid (ISBN: 9789062719105) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Mudras. Geheimsprache der Yogis by Ramm-bonwitt-ingrid and a great selection of related books, art and collectibles available now at AbeBooks.co.uk. See also Gestures of Awakening: 5 Mudras for Summer Solstice. According to Ayurveda, the sister science of yoga, each finger on either hand connects to and balances a different tattva. So when you assume a mudra, your fingertips create an energetic circuit that simultaneously connects and stimulates the elements associated with those tattvas that you wish to activate. Wanneer de top van de duim (wijsheid) heerst over de wijsvinger (individualiteit), kun je in contact komen met het (hoger) bewustzijn. Met andere woorden: je wordt een objectief waarnemer van jezelf. Hridaya Mudra - het gebaar van het hart De ringvinger vertegenwoordigt het element water: ontvankelijkheid, emoties en het bekkengebied. Mudra's zijn houdingen van het lichaam die de een of andere invloed hebben op de lichaamsenergieën, of je stemming. In de meeste gevallen worden de handen en vingers in een behaalde positie gehouden, maar het hele lichaam kan ook deel van de mudra uitmaken. De meest bekende mudra's zijn waarschijnlijk die welke gedaan worden tijdens meditatie. Yoga mudra draagt ertoe bij dat de yogi in de juiste meditatieve sfeer komt. Mudra's en bandha's Bepaalde mudra's voor gevorderden kunnen beter onder leiding van een ervaren yogaleraar worden beoefend. ... Over de voordelen van mudra's en bandha's laat de Gheranda-samhita geen twijfel bestaan. Een yogi is een beoefenaar van yoga (een sadhaka) die een hoge mate van toewijding in zijn beoefening heeft bereikt.Met yogini wordt de vrouwelijke beoefenaar aangeduid. Het woord 'yoga' komt uit het Sanskriet van de stam yuj, wat zoiets als 'juk' of samenbrengen (synthese) betekent. Een yogi is iemand die zijn lichaam en geest onder volledige controle tracht te brengen. De letterlijke betekenis van de mudra is 'zegel' of 'gebaar'. ... Zo dichtbij komt de mudra dus feitelijk. Yogi Volgens menig yogi zijn de handen sterker dan de...

INFORMATIE

AUTEUR
I. Ramm-Bonwitt
DIMENSIE
6,88 MB
BESTANDSNAAM
Mudra's - gebarentaal van de Yogi's.pdf

OMSCHRIJVING

Handen spreken, handen drukken door gebaren symbolen uit. In het Oosten wordt de gebarentaal overal begrepen. Met zijn handen drukt een Indische danser het leven het totale universum uit. De handen van een Boeddha onthullen de geheimen van wijsheid. De juiste houding van de vingers (de mudra's) kunnen worden verstaan en begrepen. ??Ingrid Ramm-Bonwitt heeft op een bijzondere, praktische manier uitleg gegeven aan de gebarentaal en inzicht in de achtergronden en betekenis hiervan. Het boek voorziet in een behoefte; een dergelijk breed opgezet standaardwerk was niet eerder beschikbaar.

Wil je het boek lezen?Mudra's - gebarentaal van de Yogi's in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur I. Ramm-Bonwitt. Lezen Mudra's - gebarentaal van de Yogi's Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN