Gais

Gais - Dick Witte | Highergroundnb.org

...ter [], flows from northeast to the southwest through the village and then turns northwest in the direction of Teufen AR ... Skigebied Gais - skiën Gais - Skiresort ... .. Gais has an area, as of 2006, of 21.21 km 2 (8.19 sq mi). Gais (Italiaans: Gais) is een gemeente in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol (regio Trentino-Zuid-Tirol) en telt 2985 inwoners (31-12-2004).De oppervlakte bedraagt 60 km², de bevolkingsdichtheid is 50 inwoners per km². Geografie. De gemeente ligt op ongeveer 841 m boven zeeniveau. Vertalingen in context van "gais" in Frans-Nederlands v ... Top routes in Gais, Appenzell Ausserrhoden (Zwitserland ... ... . Geografie. De gemeente ligt op ongeveer 841 m boven zeeniveau. Vertalingen in context van "gais" in Frans-Nederlands van Reverso Context: Oui. J'aime les gens gais. Weersverwachting tot 14 dagen vooruit voor Gais. Bekijk het weer, buien radar, de satelliet, wind, weercijfers en weerwidgets voor Gais Pfarrei Gais Pfarrei Mühlbach Pfarrei Uttenheim Kultur Bildende Kunst Gaisinger Heimatlied Kulturweg.Gais Wappen Partnerstadt Coburg (D) Sehenswürdigkeiten Veranstaltungen Veranstaltungen Neue Veranstaltung Veranstaltung ändern Zahlen und Fakten Opgericht 1894 Adres Gamla Boråsvägen 75 412 76 Göteborg Land Zweden Telefoon +46 (31) 403 690 Fax +46 (31) 406 685 E-mail [email protected] Gemeinde Gais Schulhausstrasse 1 9056 Gais +41 71 791 80 81 [email protected] gais.ar.ch . Disclaimer; Impressum ... Vind de beste routes in Gais, Appenzell Ausserrhoden (Zwitserland). Ontdek de mooiste plekken, download GPS-tracks en volg de route van de toproutes op een kaart. Neem je eigen pad op vanuit de Wikiloc-app, upload de route en deel deze met de community. Gais is geboren in november 1926 als Geiske Greydanus en groeit op als oudste dochter van veehandelaar Cor Greydanus op een boerderij even buiten Jorwert. Als ze ouder is, helpt ze zoveel mogelijk mee op de boerderij en haar bijdrage aan het boerenbedrijf wordt groter als haar vader in de oorlog een lange periode in Scheveningen en Amersfoort gevangen gehouden wordt op verdenkin...

INFORMATIE

AUTEUR
Dick Witte
DIMENSIE
4,24 MB
BESTANDSNAAM
Gais.pdf

OMSCHRIJVING

Het boeiende levensverhaal van een energieke vrouw vol veerkracht, Friese nuchterheid en spirituele wijsheid. Gais Meinsma-Greydanus uit Jorwert. Een vrouw die het leven als een cadeau ervaart, hoewel datzelfde leven voor haar vaak niet gemakkelijk is geweest. Het boek vertelt over haar jonge jaren, in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Over de ambivalente relatie met haar vader en over de oorlog die vader naar werkkampen stuurde en haar vriendinnetje naar de gaskamer. Het vertelt over haar fietstochten met wapens en munitie, en over haar zwangerschap tijdens het laatste oorlogsjaar. Het ongehuwde moederschap, haar huwelijk met schilder Hendrik Meinsma, betaalde arbeid buitenshuis in een tijd dat dit voor gehuwde vrouwen nog niet gebruikelijk was én haar grote rol bij de organisatie van het Iepenloftspul, het jaarlijks terugkerend Openluchtspel van Jorwert, komen uitgebreid aan de orde. 'Gais' vertelt over de naoorlogse herrijzenis van een plattelandsgemeenschap en toenemende welvaart, maar ook over grote eenzaamheid en intens persoonlijk verdriet.Een bijzonder boek over een bijzondere vrouw.Gais: 'Iedere dag is een nieuwe dag met nieuwe mogelijkheden. Dat heb ik vaak tegen mijn kinderen gezegd. Ik heb geprobeerd om er elke dag nieuw leven bij ze in te blazen als ze somber waren. Klagen heeft nooit geholpen, praten wel, over hoe we verder gaan en waar we energie kunnen halen en openingen kunnen maken voor de weg die we samen moeten gaan.'Dick Witte (1951) is geboren in Dordrecht. Als student trok hij naar Amsterdam. In 1975 verhuisde hij naar Friesland en werd hij maatschappelijk werker bij de gezinszorg. In die tijd leerde hij Gais kennen.

Wil je het boek lezen?Gais in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick Witte. Lezen Gais Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN