De onvergetelijke reis van August King

De onvergetelijke reis van August King - John Ehle | Highergroundnb.org

...hun kindje. Zijn vrouw en een buurman vonden elkaar heel leuk ... Boekwinkeltjes.be ... . Dat maakte August eenzaam. Hij heeft inkopen gedaan op de markt. In De onvergetelijke reis van August King maakt de jonge blanke Amerikaanse boer August King een reis van huis naar markt, en weer terug. De weg voert dwars door de Appalachen, een woest gebergte in het westen van Amerika. Op weg naar de markt ontdekt hij een jonge slavin die ontsnapt is. De onvergetelijke reis van August King August King is een b ... De onvergetelijke reis van August King eBook door John ... ... . De onvergetelijke reis van August King August King is een boer uit North Carolina. Hij heeft al vroeg zijn vrouw verloren en al eerder hun kindje. Zijn vrouw en een buurman vonden elkaar heel leuk. Dat maakte August eenzaam. Hij heeft inkopen gedaan op de markt. De onvergetelijke reis van August King - John Ehle Volgens hoogleraar mythologie Joseph Campbell (schrijver van onder andere "De held met de duizend gezichten" ) gaan bijna - zo niet - álle verhalen op de een of andere manier over een uiterlijke dan wel innerlijke 'reis' w...

INFORMATIE

AUTEUR
John Ehle
DIMENSIE
12,90 MB
BESTANDSNAAM
De onvergetelijke reis van August King.pdf

OMSCHRIJVING

August King, een boer uit North Carolina, reist van de markt in de stad naar huis, dwars door de onherbergzame Appalachen. Zonder zijn vrouw, die kort geleden stierf, moet hij zijn vee en levensmiddelen over de bergen loodsen. Onderweg hoort hij over een weggelopen slavin – het geblaf van de jachthonden die de eigenaar op haar af heeft gestuurd, is in de verte al te horen. Dan kruist het gevluchte meisje zijn pad. August komt in een hevige tweestrijd terecht; het helpen van een zwarte slavin is een overtreding die hem letterlijk alles kan kosten. Tegen wil en dank confronteert Annalees hem met zichzelf, en met het leven zoals hij dat tot nu toe geleefd heeft. Nu moet August bepalen welke rol hij zelf wil spelen, en wat hij daarvoor overheeft.Een prachtige roman die de sfeer van het jonge Amerika oproept; universeel in de dilemma’s die van alle tijden zijn; diep persoonlijk in zeggingskracht. ‘Als een sprookje… Vol schoonheid en poëzie.’ – Publishers Weekly‘John Ehle is een meesterverteller.’ – Maya AngeloJohn Ehle (1925) is bekend van zijn historische romans over de Appalachen, het berggebied waarin hij opgroeide. Zijn roman 'The Journey of August King' is verfilmd.

Wil je het boek lezen?De onvergetelijke reis van August King in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John Ehle. Lezen De onvergetelijke reis van August King Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN