Van Eisenach naar Betlehem

Van Eisenach naar Betlehem - Kees Kant | Highergroundnb.org

...ellendam en Katwijk (ZH). In 2018 werd Kant benoemd als directeur van de stichting Christians for Israël International ... Van Eisenach naar Betlehem - cbonline.boekhuis.nl ... . Hij is een van de vaste sprekers van Christenen voor Israël 'Van Eisenach naar Betlehem, Deutsche Christen en Palestijnse christenen over Joden en Israël' door Kees Kant, ds. Kees Kant - Onze prijs: €14,95 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Eerste druk 2015 Van Eisenach naar Betlehem ISBN 978-90-823840-- Š 2015 Uitgeverij Toetssteen, ds. Kees Kant Oosterslag 4, 8385 GW Vledderveen, Nederland www.toetssteen-boeken.nl De ... Over Van Eisenach naar Betlehe ... Van Eisenach naar Bethlehem - Christenen voor Israël ... . Kees Kant Oosterslag 4, 8385 GW Vledderveen, Nederland www.toetssteen-boeken.nl De ... Over Van Eisenach naar Betlehem Een gevaarlijke interpretatie van Gods beloften Op 6 mei 1939 was het feest op de Wartburg in Eisenach. Een select gezelschap van profesoren en predikanten van de Deutsche Christen vierde de oprichting van een kerkelijk instituut op exact dezelfde datum als de aankomst van Luther in deze machtige burcht in 1531. Het Eisenacher instituut had de taak op zich ... Van eisenach naar betlehem, van Kees Kant Artikelnummer: 9789082384000. Bestel op Gospel.nl met gratis verzending vanaf €20 Ter illustratie noem ik één van de vele voorbeelden die Kant in zijn boek 'Van Eisenach naar Betlehem' van die agenda geeft: de in Bethlehem werkzame Lutherse bevrijdingstheoloog Mitri Raheb verkondigt, dat Israël het...

INFORMATIE

AUTEUR
Kees Kant
DIMENSIE
11,81 MB
BESTANDSNAAM
Van Eisenach naar Betlehem.pdf

OMSCHRIJVING

Al in de eerste eeuw ontwikkelde zich in de kerk een afkeer van het jodendom. Door de eeuwen heen groeide dit uit tot een breed verbreide Jodenhaat, antisemitisme. De theologen van de Nadere Reformatie en de Puriteinen hadden juist een positieve visie op Israël. Maar in Duitsland woekerde het antisemitisme voort met uiteindelijk dramatische gevolgen. De beweging Deutsche Christen richtte in 1939 in Eisenach een instituut op dat een judenreine Bijbel en liedboek voor de Evangelische Kirche (de Lutherse Kerk) moest maken. Het werk in Eisenach is uitgebreid gedocumenteerd in dit boek. Dat geldt ook voor de Bijbeluitleg en publicaties van het Palestijns-christelijke instituut Sabeel en het Bethlehem Bible College. In Eisenach was Jezus een Ariër en in Betlehem ziet men met Hem als Palestijn. De redenaties hiervoor komen sterk overeen.De auteur is predikant binnen de Protestantse Kerk Nederland.

Wil je het boek lezen?Van Eisenach naar Betlehem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees Kant. Lezen Van Eisenach naar Betlehem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN