Cas Oorthuys, Onderweg

Cas Oorthuys, Onderweg - Alan Sillitoe | Highergroundnb.org

...wart-Wit Foto op karton. Afmeting H: 39,5 cm x B: 39,5 cm ... Vind cas oorthuys in Kunst en Cultuur | Fotografie en ... ... . Voorzien van stempel van de fotograaf, gedateerd en ondertekend door Lydia Oorthuys - Krienen. Appartement te koop: Cas Oorthuyskade 220 1087 DP Amsterdam. Een gaaf en licht 3-kamer appartement met een heerlijk balkon op het zuid westen welke prachtig uitzicht heeft over een stukje van het IJ! Cas Oorthuys (1908-1975), Bewapende Nederlandse rubberplanter poseert voor een pompinstallatie langs een rivier, Indonesië, 1947 Gelatine zilverdruk op barietpapier, 60 x 42,5 cm Objectnummer K88384 In langdurig bruikleen bij Stedelijk Museum, Amsterdam Cas Oorthuys, onderweg : Europa 1945-1965 by Cas Oorthuys ( Book ) Cas Oorthuys, guaranteed real Dutch, Congo by Cas Oorthuys ( Book ) Cas Oorthuys. Toegegeven: ik was helemaal niet van plan om naar deze ... Cas Oorthuys - Wikipedia ... . Toegegeven: ik was helemaal niet van plan om naar deze expositie te gaan. Omdat ik er met een medefotograaf in de buurt was hebben we deze overzichtstentoonstelling 'Dit Is Cas', van Cas Oorthuys (1908-1975), als het ware meegepikt. Oorthuys richtte zijn camera op de mens en zijn omgeving. Hij behoorde tot een generatie documentaire fotografen die met een positieve blik op de mens wilde bijdragen aan een betere wereld. De foto's van Cas Oorthuys zijn esthetisch, warm, optimistisch en in een tijdloze, grafisch sterke vorm. 6.Cas Oorthuys - Reve/Hermans, een anekdote - Rotterdam - Cremers - 1988 - 1e druk - paperback 20x20cm - 64pp - *, mooi 7.Cas Oorthuys fotograaf. Geschiedenis van de Nederlandse Fotogragie 2 - Amsterdam - Fragment - 1982 - 1e druk - gekartonneerd 30x21,5cm - 167pp - *,mooi 8.Cas Oorthuys/Cees Nooteboom(inleiding) - Onderweg. Cas Oorthuys direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Cas Oorthuys (1908-1975) was de fotograaf van de wederopbouw, van het Herrijzend Nederland, én de meest productieve fotograaf van die dagen. Hij moet zo'n honderd fotoboeken hebben gemaakt en talloze fotowanden, het medium toen op vakbeurzen en wereldtentoonstellingen om uitdrukking te geven aan de prestaties die er geleverd werden om het leven weer in gang te zetten. Cas Oorthuys was een Amsterdammer, maar hij was vaak in Rotterdam te vinden. ,,Hij kwam vaak op dezelfde plek terug. De Lijnbaan, bij de Beurs, in nieuwbouwwijken. Met 442 contactfotoalbums van fotograaf Cas Oorthuys heeft het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam een kunsthistorisch bezit dat niet altijd op waarde is geschat. Maar daarin komt verandering. In de aanloop naar een grote overzichtstentoonstelling van Oorthuys' werk in 2018, de eerste in 25 jaar, worden alle fotoalbums van Oorthuys ingescand....

INFORMATIE

AUTEUR
Alan Sillitoe
DIMENSIE
8,28 MB
BESTANDSNAAM
Cas Oorthuys, Onderweg.pdf

OMSCHRIJVING

Samen met Henri Cartier-Bresson was Cas Oorthuys de enige fotograaf die in de jaren vijftig intensief rondreisde door Europa. In opdracht van de (toenmalige) uitgeverij Contact maakte hij een zeer succesvolle reeks van tientallen 'fotopockets' - in die dagen een noviteit. Oorthuys' centrale thema was 'de mens' en in deze foto's toont hij een vreedzaam en landelijk Europa, dat overeindkrabbelt van de oorlogsverschrikkingen en voor toeristen weer bereisbaar wordt.

Wil je het boek lezen?Cas Oorthuys, Onderweg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alan Sillitoe. Lezen Cas Oorthuys, Onderweg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN