Harmonieleer

Harmonieleer - Hennie Schouten | Highergroundnb.org

...lyseren en uitvoeren. Harmonieleer Voor velen het lastigste, maar desondanks een van de belangrijkste onderwerpen binnen de muziektheorie, is de harmonieleer ... Eenvoudige Akkoordenleer voor lichte muziek, voorbereiding ... ... . Deze leer houdt zich bezig met de onderlinge verhoudingen van akkoorden binnen een muziekstuk, waarbij elk akkoord een eigen functie heeft. Harmonieleer oefeningen fase 1. Kies een oefening: (In deze demo site zijn een beperkt aantal harmonieleer oefeningen beschikbaar) Demo Harmonieleer: inleiding . Harmonieleer is het onderwerp binnen de muziektheorie dat specifiek gaat over de lesonderdelen intervallen, akkoorden en toonladders.. Harmonieleer is inge ... PDF Harmonieleer - Ralf Pisters ... . Harmonieleer is het onderwerp binnen de muziektheorie dat specifiek gaat over de lesonderdelen intervallen, akkoorden en toonladders.. Harmonieleer is ingedeeld in 8 niveaus (fases): fase 1 tot en met fase 8. Bij afronding van fase 8 is de theoretische kennis voldoende om toelatingsexamen voor het conservatorium te kunnen doen. De harmonieleer wordt door vele leerlingen als het moeilijkste muziek-theoretische vak beschouwd. Teneinde voor hen de weg zoveel mogelijk te effenen, is er in dit boek naar gestreefd de theoretische uiteenzettingen helder en bondig te formuleren en door notenvoorbeelden te verduidelijken en tevens het oefenmateriaal zo te rangschikken dat zeer geleidelijk van eenvoudige op meer ingewikkelde ... Harmonieleer, de leer van horizontale en verticale meerstemmigheid, is een vorm toegepaste fysica. Het is gebaseerd op een optelsom van verschillende vormen van sinusgolven die harmonische trillingen vormen. Het blijkt dat mensen sommige samenklanken, combinaties en opeenvolgingen van die geluidsgolven als goed samenklinkend ervaren en sommige ......

INFORMATIE

AUTEUR
Hennie Schouten
DIMENSIE
12,64 MB
BESTANDSNAAM
Harmonieleer.pdf

OMSCHRIJVING

Harmonieleer 11e druk is een boek van Hennie Schouten uitgegeven bij A.J.G. Strengholt'S Boeken Anno 1928 B.V. ISBN 9789049400439 De harmonieleer wordt door veel leerlingen als het moeilijkste muziektheoretische vak beschouwd.Om voor hen de weg zo veel mogelijk te effenen, is er in dit boek naar gestreefd de theoretische uiteenzettingen helder en bondig te formuleren en door notenvoorbeelden te verduidelijken. Het oefenmateriaal is zo gerangschikt, dat zeer geleidelijk van eenvoudige op meer ingewikkelde opgaven wordt overgegaan.Een grondige kennis van de akkoordenleer is de noodzakelijke voorwaarde voor een succesvolle beoefening van de harmonieleer.Voordat er met de harmonieleer wordt begonnen, moet de leerling de vragen en opgaven in het hoofdstuk 'Harmonie' uit Eenvoudige muziekleer vlot kunnen beantwoorden.Aan het einde van het boek vindt men een aantal vrije opgaven voor diegenen die zich voorbereiden voor het theoretische gedeelte van het Staatsexamen.

Wil je het boek lezen?Harmonieleer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hennie Schouten. Lezen Harmonieleer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN