Het Jaren 60 Boek

Het Jaren 60 Boek - Diversen | Highergroundnb.org

...herkenbaar: grijze heren in de politiek, verzorgde kapsels boven kostuums en mantelpakjes en brave toeschouwers bij sportwedstrijden ... Het Jaren 60 Boek | Boeken.com ... . Het Grote Jaren 60 boek laat de werkelijkheid zien, genuanceerder en soms net iets anders dan we dachten. Maar zonder twijfel het begin van de moderne tijd. Auteurs: René Kok en Erik Somers zijn auteurs en samenstellers van een groot aantal uitgaven over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Het kabinet Den Uyl werd het meest progressieve uit de parlementaire geschiedenis. Het Grote Jaren 70-boek beschrijft aan de hand ... bol.com | Het Jaren 70 Boek, G. Brendel | 9789040083990 ... ... . Het kabinet Den Uyl werd het meest progressieve uit de parlementaire geschiedenis. Het Grote Jaren 70-boek beschrijft aan de hand van bijzondere foto's en heldere bijschriften deze roerige tijd, die verdacht veel lijkt op de tijd waar we nu in leven. Het Jaren 50 Boek (Hardcover). Het Jaren 50 Boek bevat een unieke selectie van 425 foto's uit de periode 1950-1959. Voor sommigen een knusse tijd,... De jaren '70 zijn de jaren van de overgang: van optimisme naar realisme, van werken voor de vooruitgang naar de luxe van de welva...

INFORMATIE

AUTEUR
Diversen
DIMENSIE
8,80 MB
BESTANDSNAAM
Het Jaren 60 Boek.pdf

OMSCHRIJVING

De jaren zestig staan in ons geheugen gegrift als een periode waarin de jeugd in opstand kwam tegen de gevestigde orde, een plaats voor zichzelf opeiste en een eigen cultuur ontwikkelde. Een tijd ook waarin ouders, pastoors, dominees, agenten en leerkrachten zich vertwijfeld afvroegen hoe de boel zo had kunnen ontsporen. Wat was er misgegaan? Natuurlijk is vooral de periode na 1964 onlosmakelijk verbonden met lange haren, dreunende beatmuziek, protestdemonstraties, spandoeken, drugs, seksblaadjes en de pil. Dit beeld is echter eenzijdig en sterk overtrokken. De jaren zestig vormen vooral een periode waarin – voor het eerst in de geschiedenis van ons land – de meerderheid van de bevolking kon profiteren van een zekere welvaart. Na vijftien jaar hard werken aan de wederopbouw tegen een bescheiden loon merkten de meesten dat hun loonzakje op zaterdag steeds voller werd. Tijd dus om het minder zuinig aan te gaan doen en van het leven te genieten.Het Jaren 60 boek ademt de sfeer van die toenemende welvaart, van een onbegrensd vertrouwen in de moderne techniek en van het losmaken van knellende banden. Maar de sporen uit het verleden zijn nog herkenbaar: grijze heren in de politiek, verzorgde kapsels boven kostuums en mantelpakjes en brave toeschouwers bij sportwedstrijden.De vaak niet eerder gepubliceerde foto’s in deze boeiende terugblik zijn afkomstig uit het Nationaal Archief, aangevuld met foto’s uit Fotoarchief Spaarnestad en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Het Jaren 60 Boek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Diversen. Lezen Het Jaren 60 Boek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN