Reis naar de Orient

Reis naar de Orient - Gerard de Nerval | Highergroundnb.org

...en. De Oriënt-Express was de eerste en ook de belangrijkste internationale trein die door de door hem ... bol.com | Atlas Klassieke reizen - Reis door de Oriënt ... ... ... Met de trein naar Slovenië Een avontuurlijke reis Of het nou voor het avontuur is of om het milieu te sparen. Er is steeds meer interesse om per trein naar vakantiebestemmingen in Europa te reizen, zelfs naar Slovenië. Goedkoper is dat niet meer sinds de komst van low budget vliegmaatschappijen, maar qua reistijd en kosten… Het is dé trein voor wie in luxe wil reizen zonder enige vorm van haast: de Orient-Express. De beroemde trein brengt je terug naar de jaren '20, toen reizen nog heel bijzonder was. Bijzonder is ... Recensie van Nico van der Sijde over Reis naar de orient ... ... . De beroemde trein brengt je terug naar de jaren '20, toen reizen nog heel bijzonder was. Bijzonder is ... Diverse reizen met de Venice Simplon-Orient-Express. De Venice Simplon-Orient-Express rijdt elk jaar van maart tot november voornamelijk tussen Londen en Venetië via Parijs, een reis van 2 dagen en 1 nacht. Nederlanders gaan meestal in Parijs aan boord. Elke reis is er uiteraard ook in omgekeerde richting. Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom. Programma. - De meest nostalgische en beroemde trein ter wereld - verblijf in hartje Venetië van 3 nachten in luxe 5* hotel. Arrangement inclusief vlucht naar Venetië, transfer per watertaxi naar uw hotel, 3 nachten ter plaatse in een 5* hotel, treinreis per Venice Simplon Oriënt Express naar Parijs incl. maaltijden en één overnachting en per TGV of vlucht terug. Reis door de Oriënt bij reisgids-kopen.nl. De online reisgidsen specialist. Zij zullen hun reis naar de Oriënt niet vergeten! „ONVERGETELIJKE dagen!" Zo sprak één echtpaar zich uit over hun reis naar de Oriënt. Diezelfde gevoelens werden tot uitdrukking gebracht door de vele verschillende reisgezelschappen, die uit allerlei streken van de wereldbol daarheen waren gereisd. 19-jan-2014 - Deze pin is ontdekt door Jose Ruiz. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest....

INFORMATIE

AUTEUR
Gerard de Nerval
DIMENSIE
11,64 MB
BESTANDSNAAM
Reis naar de Orient.pdf

OMSCHRIJVING

Gérard de Nerval, pseudoniem van Gérard Labrunie (1808-1855), was een veelzijdig talent: hij was journalist, toneelschrijver, romancier en dichter. In het unieke 'Reis naar de Oriënt' is hij alles tegelijk. Het is het verslag van zijn reis, met rijtuigen en schepen, van Parijs naar Istanbul. Een echt 19e-eeuws avontuur, vol schilderachtige beschrijvingen en de verhalen die hij optekende uit de mond van de mensen die hij ontmoette. De Nerval beschouwde zijn reis als meer dan een avontuur: het was een zoektocht naar de oorsprong van godsdienst en beschaving. Hij had zich grondig voorbereid, kende zijn klassieken en was geïnteresseerd in mystiek en esoterie. Ook verwachtte hij van de reis een heilzame werking tegen de toevallen en hallucinaties die zich vanaf 1841 steeds vaker bij hem manifesteerden. 'Reis naar de Oriënt' wordt gezien als een van de eerste meesterwerken van de moderne Franse literatuur. Fantastische, magische, mystieke passages worden vermengd met ironie en distantie. Zo ontstond een uniek reisverslag, dat in de twintigste eeuw hogelijk gewaardeerd werd door Marcel Proust en even later ook door de Surrealisten en dat nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling verschijnt, van de hand van Hannie Vermeer-Pardoen, die eerder het werk van Voltaire en Rabelais vertaalde.

Wil je het boek lezen?Reis naar de Orient in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerard de Nerval. Lezen Reis naar de Orient Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN