De medicus maatgevend

De medicus maatgevend - Yolande Witman | Highergroundnb.org

... Veiligheid. Een onvolledig bestuurlijk proces: hartchirurgie in UMC St ... Promotieonderzoek 'Leiderschap van de medicus' - Gasseling ... ... . Radboud. DE GESCHIEDENIS VAN DE KINDERGENEESKUNDE IN NEDERLAND ( deel I : de periode tot 1700 ) ISBN 90 - 5235 - 041 - 8 ( 1997 ) afgeschreven bibliotheekboek in nette staat: € 4,95: CHEZ PIERRE: Witman , Yolande ( arts & organisatie-adviseur binnen de gezondheidszorg ) DE MEDICUS MAATGEVEND ; over leiderschap en habitus Publicaties * Van Hoorn J., Nap J., Riks E. Terpstra J., Witman Y. (2018). Van protocol naar per ... De Medicus Maatgevend: over leiderschap en habitus - CORE ... ., Nap J., Riks E. Terpstra J., Witman Y. (2018). Van protocol naar perspectief. Een. goed protocol is een handreiking die te denken geeft. Yolande Witman is arts en organisatieadviseur en deed daar onderzoek naar. Zij promoveerde aan de Erasmus Universiteit op het thema 'management en medici' met het proefschrift De medicus maatgevend - Over leiderschap en habitus. Daarin stelt zij onder meer machtsomgang en gezagsverhoudingen in het ziekenhuis aan de orde. Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Bekijk het complete tweedehands aanbod voor 'medicus' op de grootste verkoopsites van Nederland. Ze onderstrepen eerdere bevindingen, bijvoorbeeld van Yolande Witman (in De medicus maatgevend, uitgeverij Van Gorcum) dat verticale verantwoording (tussen artsen en arts-assistenten) weliswaar van hoge kwaliteit is, maar de horizontale verantwoording (tussen artsen) alarmerend tekortschiet: men durft elkaar niet aan te spreken. gene therapy and PRRT, mw.M.de Visser op proefschrift Bombesin and neurotensin receptor targeting using radiolabeled peptide analogs, mw.Y.Witman op proefschrift De medicus maatgevend. Over leiderschap en habitus, S-C. Yap op proefschrift Congenital aortic stenosis in adults. Witman (2007) heeft in haar proefschrift De medicus maatgevend: Over leiderschap en habitus een mooie uiteenzetting gegeven over hoe het afdelingshoofd zijn sleutelrol vervult in een UMC. Zij gaat in op hoe het afdelingshoofd omgaat met zijn medische staf. Maar ook met de andere wereld in het ziekenhuis, de managementwereld. De medicus maatgevend - Yolande Witman. Steeds vaker kiezen ziekenhuizen ervoor om artsen in the lead te plaatsen. In die rol worden zij geacht een brug te slaan naar de managementwereld en. Mary Janes Ballerina's Schoenen Mode. Toffeln UltraLite Black. Producten Saints. Integendeel - Joris Paesvelt....

INFORMATIE

AUTEUR
Yolande Witman
DIMENSIE
6,81 MB
BESTANDSNAAM
De medicus maatgevend.pdf

OMSCHRIJVING

Steeds vaker kiezen ziekenhuizen ervoor om artsen in the lead te plaatsen. In die rol worden zij geacht een brug te slaan naar de managementwereld en een sleutelrol te vervullen bij de beïnvloeding van hun eigen collegae. Op die manier proberen ziekenhuizen invloed uit te oefenen op de kosten en kwaliteit van het klinische werk. In de praktijk blijken de regels van de logica van de medische wereld moeilijk te verenigen met een leidinggevende taak in de groep. Wat doen deze leidinggevende dokters, wat doen zij niet? Waarin schuilt hun meerwaarde, wat bepaalt hun gezag, hun dilemma's? Hoe wordt dit leidinggeven beïnvloed door de relatie met de wereld van de niet-medische managers?In De medicus maatgevend wordt de relatie tussen de specifieke medische cultuur en het leiderschap van afdelingshoofden in the lead onder de loep genomen in een universitair medisch centrum in Nederland. Dit resulteert in een beschrijving van de specifieke professionele medische identiteit van de arts, de medische habitus - een zeer bepalende factor voor de gezags- en collegiale verhoudingen binnen de groep - en het socialisatieproces waarin deze identiteit tot stand komt. De medische habitus bepaalt op deze wijze sterk de (on)mogelijkheden van het leidinggevende afdelingshoofd, en daarmee zowel het repertoire waarmee deze invloed kan uitoefenen als de vragen en dilemma's waarmee hij of zij in de praktijk geconfronteerd wordt. Dat geldt voor de eigen wereld en voor die van het management.De uitgave eindigt met aanbevelingen voor ziekenhuizen en artsen die de keuze maken voor het principe de medische professional in the lead.Yolande Witman is arts en organisatieadviseur binnen de gezondheidszorg.

Wil je het boek lezen?De medicus maatgevend in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Yolande Witman. Lezen De medicus maatgevend Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN