Marie Henri Mackenzie

Marie Henri Mackenzie - Eddie de Paepe | Highergroundnb.org

...61) Titel van kunstwerk Prins Hendrikkade Amsterdam Techniek Olieverf op doek Handtekening Handgesigneerd Staat In goede staat Verkoop met lijst Ja Weight 5 kg Afbeeldingsgrootte 37×47 cm Totale afmetingen 44×54×54 cm Inloggen Maak gratis een account aan ... Marie Henri Mackenzie - E. de Paepe, K. L. / Otte ... ... . Marie Henri Mackenzie. Geboren te Rotterdam in 1878 - overleden te Hilversum in 1961 . Marie Henri Mackenzie had een hoge functie bij een oliemaatschappij en schilderde in die tijd alleen uit liefhebberij. In de crisisjaren rond 1931 kreeg hij echter ontslag, waarna hij zich volledig aan het schilderen wijdde. Marie Henri Mackenzie heeft aan de Akademie van Rotterdam zijn opleiding genoten en trok na voltooiing hiervan naar Amsterdam waar hij tot 1931 heeft ... Marie Henry Mackenzie - Joods Virtueel Museum ... . In de crisisjaren rond 1931 kreeg hij echter ontslag, waarna hij zich volledig aan het schilderen wijdde. Marie Henri Mackenzie heeft aan de Akademie van Rotterdam zijn opleiding genoten en trok na voltooiing hiervan naar Amsterdam waar hij tot 1931 heeft gewoond. Hij is bevriend geweest met Breitner en wordt tot zijn leerlingen Kunstenaar Marie Henri Mackenzie, een talentvol leerling van Breitner, schilderde tijdens zijn Hilversumse periode meermalen de haven van Spakenburg. In Museum Spakenburg is een bescheiden expositie ingericht met zijn werk. Mackenzie zag de bekende schilder G.H. Breitner als zijn grote voorbeeld. Breitner had een grote invloed op hem. Marie Henri Mackenzie 1878-1961 van grachtenpand tot muurhuis. Prijs: € 24,90: Uitverkocht Mackenzie, Marie Henri. Marie Henri Mackenzie ( Rotterdam 1878 -1961 Hilversum ) Hij was student aan de Academie van Rotterdam en later leerling van George Hendrik Breitner. Na een carrière bij een aardoliemaatschappij wijdde Mackenzie zich na 1939 volledig aan het schilderen. Hij schilderde landschappen, figuren, portretten en havengezichten. Top werk van; Marie Henri Mackenzie (Rotterdam, 3 augustus 1878 - Hilversum, 30 december 1961) was een Nederlands kunstschilder. Hij was student aan de Academie van Rotterdam en later leerling van George Hendrik Breitner. Na een carrière bij een aardoliemaatschappij wijdde Mackenzie zich na 1939 volledig aan het Description: Marie Henri Mackenzie (1878-1961) Zwanenburgwal Amsterdam aquarel 21 x 20 cm. ges. r.o. Amsterda...

INFORMATIE

AUTEUR
Eddie de Paepe
DIMENSIE
11,40 MB
BESTANDSNAAM
Marie Henri Mackenzie.pdf

OMSCHRIJVING

Mackenzie werd geboren in Rotterdam en groeide op in de atmosfeer van stoom, olie en smeer. Hij kwam in de oliehandel terecht bij een voorloper van Esso. In 1905 verhuisde hij naar Amsterdam. Daar bewoog hij zich in kringen van belangrijke schilders. Met name het contact met ‘stadsschilder’ George Breitner heeft hem sterk beïnvloed. Zozeer zelfs dat er diverse Mackenzies voor werk van Breitner zijn aangezien. Amsterdam vormde het decor van veel van zijn tekeningen en schilderijen. In 1931 verhuisde Mackenzie naar Hilversum. Steeds meer ontwikkelde hij een eigen stijl. Hij kwam los van de invloed van Breitner. Vanuit Hilversum trok hij naar Bunschoten, waar hij de vissers en de botters schilderde, en naar Den Bosch, Zeeland, Brugge en Parijs. Hij ging ook naar Amersfoort, waar de oude binnenstad met de unieke muurhuizen hem intrigeerde. Mackenzie overleed in 1961 in Hilversum en liet een omvangrijk oeuvre na. Zijn fascinerende leven en werk vormen het onderwerp van dit rijk geïllustreerde boek.

Wil je het boek lezen?Marie Henri Mackenzie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eddie de Paepe. Lezen Marie Henri Mackenzie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN