Postmodern Gereformeerd

Postmodern Gereformeerd - Dick Houtman | Highergroundnb.org

... bepaald? February (1) Het calvinistisch arbeidsethos in een prestatiecul ... Digibron.nl, Christelijk antwoord op de cultuur ... ... 2008 (8) December (1) November (2) July (2) In een 'postmoderne' tijd is dat allemaal heel gewoon. (9) Ik herinner mij een jonge vrouw die bij mij haar nood klaagde over het feit dat haar gereformeerd-vrijgemaakte kerk helemaal niet blij was over het feit dat zij zich had laten 'overdopen' (of dat een correcte term is, doet er nu niet toe). Dit zogenaamde postmoderne denken is pas sinds de zestiger en zeventige ... Postmodern gereformeerd-zijn noodzakelijke weg - Opinie ... ... . Dit zogenaamde postmoderne denken is pas sinds de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw een duidelijk herkenbare stroming. Maar het kent wel voorlopers uit het verdere verleden. De belangrijkste voorloper is misschien wel de filosoof Friedrich Nietsche, die leefde van 1844 tot 1900. Nietsche was de man van het nihilisme. (2009), 'De onttovering van de wereld: Over religie, wetenschap en postmoderne cultuur', in: Pieter Beunder, Willem Lock, Robert van Putten and Gert Weerheim (eds), Postmodern gereformeerd: Naar een visie op christen-zijn in de hedendaagse belevingscultuur, Amsterdam: Buijten en Schipperheijn, pp. 22-39. [PDF] Postmodernisme is een aanduiding voor een verzameling bouwstijlen die na circa 1960 ontstond als een reactie op met name de Internationale Stijl en het Modernisme.Deze laatste stijlen kenmerken zich door zeer strakke, functionele ontwerpen, zonder ornamenten, hetgeen volgens critici leidde tot een zekere mate van gelijkvormigheid.Aan Philip Johnson, een bekende architect van kantoorgebouwen ... Tagarchief: postmodern. Een postmoderne gereformeerde dominee. Geplaatst op 15 april 2012 door bloonstra. Om meerdere redenen heeft het vraaggesprek van Rien van den Berg met ds. Wim van der Schee in het ND van 14 april mij mateloos geboeid. postmodern ultramodern; een moderne uitstraling hebbend, trendy; overdreven, buitensporig modern; op het prostmodernisme betrekking hebbend, postmodernisme is een filosofie die ervan uitgaat dat er geen absolute waarheid bestaat en de wereld niet te beheersen is of een kunstrichting in de jaren tachtig van de twintigste eeuw die, met behoud van de moderne tec......

INFORMATIE

AUTEUR
Dick Houtman
DIMENSIE
5,72 MB
BESTANDSNAAM
Postmodern Gereformeerd.pdf

OMSCHRIJVING

Postmodern gereformeerd.Naar een visie op christen-zijn in de hedendaagse belevingscultuur.Uitgegeven ter gelegenheid van het tiende lustrum van Ichthus, dispuut der C.S.F.R. te Rotterdam.

Wil je het boek lezen?Postmodern Gereformeerd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick Houtman. Lezen Postmodern Gereformeerd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN