De Kartuize van Parma

De Kartuize van Parma - Stendhal | Highergroundnb.org

...omt vanwege zijn gebrek aan ervaring in allerlei gevaarlijke en komische situaties ... De Kartuize van Parma eBook by Stendhal - 9789025365295 ... ... ... In 1839 verscheen Stendhals romantische meesterwerk De Kartuize van Parma, een roman waarin allerlei genres samenvallen: avonturenroman, liefdesgeschiedenis, Bildungsroman en politieke satire. Fabrizio del Dongo, een naïeve Italiaanse edelman, raakt verzeild in het leger van Napoleon en komt vanwege zijn gebrek aan ervaring in allerlei gevaarlijke en komische situaties terecht. De Kartuize van Parma Fabrizio del Dongo, een naïeve Italiaanse edelman, sluit z ... Recensie: De Kartuize van Parma 📖 De Leesclub van Alles ... . De Kartuize van Parma Fabrizio del Dongo, een naïeve Italiaanse edelman, sluit zich aan bij Napoleon. Door zijn onervarenheid belandt hij tijdens de Slag bij Waterloo in allerlei gevaarlijke en komische situaties. De Kartuize van Parma | ISBN 9789025349806 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Kartuize van Parma speelt zich niet af in Frankrijk, maar in Italië en begint in 1796, het jaar dat generaal Bonaparte Milaan binnentrekt en Italië wakker schudt uit zijn slaap. Het kleurrijke begin met de beschrijving van de toestand zoals die heerste tot de Fransen leven in de brouwerij brachten is prachtig. Stendhal. De Kartuize van Parma. Vertaald door Theo Kars. Met een nawoord van Arnon Grunberg. Athenaeum - Polak & Van Gennep Stendhal behoort tot de weinige bewonderde schrijvers uit het verleden, die ik graag persoonlijk had leren kennen. Lees je Stendhal, dan is het alsof je direct wordt toege-sproken door een oude vriend. De Kartuize van Parma - Stendhal Zoals iedereen weet, lezen de meeste Nederlanders geen literatuur. De oorzaak hiervan is ook algemeen bekend: de leeslijsten op de middelbare school bestaan hoofdzakelijk uit dunne, beroerd geschreven boekjes van doodsaaie en onvermogende Nederlandse schrijvers. de kartuize van parma [grote bellettrie serie] (-) waar filter verwijderen waar; Categorie. ... De gravin van Parma Márai, Sándor 9789028420403: Wereldbibliotheek Nederlands : 2004 254 pagina's 0e druk Zeer goed Uit het Hongaars vertaald door Margreeth Schopenhauer ... In 1839 verscheen Stendhals romantische meesterwerk De Kartuize van Parma, een roman waarin allerlei genres samenvallen: avonturenroman, liefdesgeschiedenis, Bildungsroman en politieke satire. Fabrizio del Dongo, een n...

INFORMATIE

AUTEUR
Stendhal
DIMENSIE
5,88 MB
BESTANDSNAAM
De Kartuize van Parma.pdf

OMSCHRIJVING

In 1839 verscheen Stendhals romantische meesterwerk De Kartuize van Parma, een roman waarin allerlei genres samenvallen: avonturenroman, liefdesgeschiedenis, Bildungsroman en politieke satire. Fabrizio del Dongo, een naïeve Italiaanse edelman, raakt verzeild in het leger van Napoleon en komt vanwege zijn gebrek aan ervaring in allerlei gevaarlijke en komische situaties terecht. Terug in Lombardije blijkt hij wegens landverraad te worden gezocht, waarna zijn tante Gina en haar minnaar hem te hulp schieten. Gina raakt gaandeweg obsessief verliefd op haar neef en alhoewel Fabrizio verliefd wordt op een ander, zal ze alles ondernemen om hem voor zich te winnen.Een van de grote charmes van deze vertelling is de ironische, oneerbiedige verteltoon. Hierdoor bewerkstelligt Stendhal dat de lezer het verslag van de personages steeds met een geamuseerde of meewarige glimlach volgt.

Wil je het boek lezen?De Kartuize van Parma in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stendhal. Lezen De Kartuize van Parma Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN