Het seculiere experiment

Het seculiere experiment - Hans Boutellier | Highergroundnb.org

...aar er heerst wel onvrede. De westerse wereld radicaliseert, vanzelfsprekende waarden staan onder dr Boek: Het seculiere experiment - Geschreven door Hans Boutellier Het seculiere experiment ... Het seculiere experiment | Reinders Oisterwijk B.V. ... . De invloed van secularisering op de publieke moraal [Recensie] De veranderingen die zich in veel Noordwest-Europese landen sinds de jaren 60 hebben voltrokken, zijn mede het gevolg van de secularisering. Hans Boutellier omschrijft secularisering in dit boek als " ... Het seculiere experiment | ISBN 9789461276803 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Sinds de jaren zestig is God niet langer maatg ... Het seculiere experiment - Hans Boutellier - Liberales ... ... Het seculiere experiment | ISBN 9789461276803 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Sinds de jaren zestig is God niet langer maatgevend voor onze maatschappij. De ontwikkelingen gingen snel - alsof het een welbewust experiment was. Religie verdween grotendeels uit de samenleving. God trok zich terug in de hoofden van de mensen. Vijftig jaar later maakt Hans Boutellier de balans op. De samenleving ontwikkelde zich tot een pragmatisch bestuurde onderneming. Het seculiere experiment; €26,00 . ISBN 9789462369115 Uitgever Boom bestuurskunde Druk vanaf 2e Verschenen 19-04-2019 Taal Nederlands Bladzijden 236 pp. Bindwijze Paperback Rubriek Sociologie. In winkelwagen ... Het seculiere experiment. Sinds de jaren zestig is God niet langer maatgevend voor onze maatschappij. De ontwikkelingen gingen snel alsof het een... Voor De veiligheidsutopie (2003) ontving hij de publicatieprijs van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie. Zijn meest recente boek is Het seculiere experiment; over westerse waarden in radicale tijden (2019 herziene versie bij Boom Den Haag). In 2019 verscheen ook zijn overzichtswerk A Criminology of Moral Order (Bristol University ......

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Boutellier
DIMENSIE
9,25 MB
BESTANDSNAAM
Het seculiere experiment.pdf

OMSCHRIJVING

Het seculiere experiment 2e druk is een boek van Hans Boutellier uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789089536211 Sinds de jaren zestig is God niet langer maatgevend voor onze maatschappij. De ontwikkelingen gingen snelalsof het een welbewust experiment was. Religie verdween grotendeels uit de samenleving. God trok zich terug in de hoofden van de mensen. Vijftig jaar later maakt Hans Boutellier de balans op. De samenleving ontwikkelde zich tot een pragmatisch bestuurde onderneming. Niet zonder succes, maar ook niet zonder problemen. De diepe twijfel die kenmerkend is voor de westerse cultuur roept steeds meer vragen en radicale antwoorden opmet en zonder God. Boutellier analyseert de ontwikkeling van de criminaliteit en hoe surveillance een nieuwe almacht is gaan vormen. Hij beschrijft de keerzijde van de seksuele revolutie en de ontwikkeling van immigratie en integratie. Wat is de houdbaarheid van het seculiere experiment? Waar staat het Westen nu eigenlijk voor? Hans Boutellier (1953) is wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut en bijzonder hoogleraar Veiligheid & burgerschap aan de VU. Eerder verschenen van zijn hand De veiligheidsutopie (2006) en De improvisatiemaatschappij (2011). Boutellier is een scherp denker over de paradoxen van de hedendaagse samenleving'Vrij Nederland.

Wil je het boek lezen?Het seculiere experiment in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Boutellier. Lezen Het seculiere experiment Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN