Kabbala

Kabbala - G. Wehr | Highergroundnb.org

...ish mysticism as it appeared in the 12th and following centuries ... Kabbala is de geheimzinnigheid voorbij | Trouw ... . Kabbala has always been essentially an oral tradition in that initiation into its doctrines and practices is conducted by a personal guide to avoid the dangers inherent in mystical experiences. kabbala Kabbala is Hebreeuws voor traditie. Maar ondertussen is kabbala de naam geworden voor een verzameling mystieke en ethische Joodse teksten waarvan de meesten dateren uit de middeleeuwen. Het bestaat voornamelijk uit speculatieve en symbolische inter ... Kabbala - AllAboutReligion.org ... . Het bestaat voornamelijk uit speculatieve en symbolische interpretaties van Hebreeuwse Schriften. Kabbala betekent letterlijk 'ontvangst' en gaat ervan uit dat er 'oerkennis' bestaat over God, de schepping en over het functioneren van mensen. Vanaf de 20e eeuw bereikte kabbala een steeds breder publiek en werd ook een bron van inspiratie voor kunstenaars, schrijvers, filmmakers en hedendaagse pop-iconen, joods en niet-joods. Hoewel zijn oorsprong diep geworteld ligt in de oudheid, vanaf de tijd van het oude Babylon, is Kabbalah sinds zijn verschijning meer dan 4.000 jaar geleden, voor lange tijd verborgen geweest voor de mensheid. Startpagina - Kabbala Hoewel de wortels van de Kabbala beginnen bij aartsvader Abraham, is het virtueel verborgen gebleven voor de mensheid. Tot op de dag van vandaag weten slechts weinigen wat Kabbala precies inhoudt. In deze special wil ik een introductie geven van de Kabbala, dat een integraal onderdeel vormt van de Tora. Kabbalah (Hebrew: קַבָּלָה, literally "reception, tradition" or "correspondence": 3) is an esoteric method, discipline, and school of thought in Jewish mysticism. A traditional Kabbalist in Judaism is called a Mequbbāl (מְקוּבָּל). The definition of Kabbalah varies according to the tradition and aims of those following it, from its religious origin as an integral part of ... Kabbala is de bron van spiritualiteit...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Wehr
DIMENSIE
6,95 MB
BESTANDSNAAM
Kabbala.pdf

OMSCHRIJVING

Kabbala, dat overlevering betekent, omvat een mystieke joodse leer, die in de elfde eeuw ontstond. Het was aanvankelijk een geheime leer voor ingewijden, maar vanaf de veertiende eeuw werd het geleidelijk aan toegankelijker voor anderen. Toen het Europese jodendom zich tijdens de Verlichting meer en meer assimileerde, verdween de Kabbala uit ons beeld. Desalniettemin maakt de Kabbala de laatste jaren weer enorm opgang en heeft een mega ster als Madonna (Esther) zich inmiddels tot deze levensleer bekeerd.Gerhard Wehr, die eerder spraakmakende boeken schreef over Rudolf Steiner, Jakob Böhme en het jodendom in het algemeen, voert ons mee door de aura van geheimzinnigheid van de Kabbala. In heldere taal maar met diepgang wordt het gedachtegoed van de Kabbala, met wortels in de Bijbel, ons ontrafeld.

Wil je het boek lezen?Kabbala in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Wehr. Lezen Kabbala Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN