De Naam van God

De Naam van God - Elly Lagendijk | Highergroundnb.org

...ndige, den zelfwezende, van zichzelven zijnde van eeuwigheid tot eeuwigheid en de oorsprong of oorzaak van het wezen aller dingen, waarom ... De naam van God - debijbel.nl ... ... Hoogste tijd om de Namen van God op een rijtje te zetten! Elohim/Elohay. Elohim is de eerste naam van God die we in de Bijbel tegenkomen. Het betekent sterkte of macht en wordt door het hele Oude Testament heen meer dan 2500 keer gebruikt. Een paar voorbeeldjes: Elohay Kedem - God van het Begin (Deuteronomium 33:27) Veel Bijbelvertalingen gebruiken Gods naam in Exodus 6:3. Daar staat: „Aan Abraham, Isaäk en Jakob ben ik altijd verschenen als God de Almachtige, maar wat mijn naam Jehovah betreft, daarmee ... bol.com | De naam van God is genade, Paus Franciscus ... ... . Daar staat: „Aan Abraham, Isaäk en Jakob ben ik altijd verschenen als God de Almachtige, maar wat mijn naam Jehovah betreft, daarmee heb ik mij niet aan hen bekendgemaakt." 'Jehovah' is een weergave van Gods naam in het Nederlands die al eeuwenlang wordt gebruikt. De Joden spraken deze naam na ongeveer 200 na Christus niet meer uit, uit vrees voor het gebod in Exodus 20:7: "Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie zijn naam misbruikt laat hij niet vrijuit gaan" (de rabbijnen gebruiken tegenwoordig meestal "Adonai" in plaats van YHVH). Naam van God. Voor de auteurs van het Nieuwe Testament was "hun" God van...

INFORMATIE

AUTEUR
Elly Lagendijk
DIMENSIE
11,8 MB
BESTANDSNAAM
De Naam van God.pdf

OMSCHRIJVING

Staat dat ook in de bijbel? - 20 hoofdstukken met onderbelichte onderwerpen, waaronder astrologie en karma.de wereld van engelen de wereld waar wij vandaan komendie wij hebben verlatende wereld van God, die zei: Er zij lichtdie het heelal deed ontstaan die onze aarde vorm gafwaar God mens en dier tot leven riepde wereld van waaruit God ons zijn tien geboden gafhoe hij zag dat de mens ontspoordeen waar de gevallen engel macht over ons kreegwaar God spijt kreeg over zijn scheppingtoch een plan bedacht om ons te reddenen als mens, als Jezus, op aarde kwamde wereld vanwaar Jezus weer zal terugkomenvan waaruit God Zijn Plan zal voltooienen van de aarde weer een Paradijs gaat makende wereld van God, die straks een wordt met deze aardede wereld waar wij naar toe zullen terugkeren.

Wil je het boek lezen?De Naam van God in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elly Lagendijk. Lezen De Naam van God Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN