STASI-DOSSIER

STASI-DOSSIER - Garton Ash | Highergroundnb.org

... voor ellende dit heeft veroorzaakt onder de bevolking ... Stasi-dossier Kohl blijft dicht - NRC ... . Gewone burgers werden op grote schaal in de gaten gehouden door 91.000 officiële medewerkers van het ... Stasi-dossier Hij was teleurgesteld toen zijn naam niet werd genoemd als winnaar van de plaat, maar hij had er verder niet al te lang bij stilgestaan. Tot hij een paar jaar geleden zijn Stasi ... In mei 1984 zette Joeri zijn handtekening. Hij verklaarde zich bereid om 'ons in de strijd tegen de imperialistische wapenwedloop en het daaruit voortvloeiende oorlogsgevaar te ondersteunen', aldus Hilmar in het Stasi-dossier over Joeri. Zoals Joeri waren er meer Inoffizielle Mitarbeiter ( ... Hoe kom ik er achter wat de Stasi over mij in de archieven ... ... . Zoals Joeri waren er meer Inoffizielle Mitarbeiter (IM's) in Nederland. Wie weten wil wat de Stasi, de geheime dienst van de vroegere DDR, over hem of haar heeft verzameld, moet lang wachten. Door gebrek aan personeel kan het drie jaar duren voor een verzoek om inzage… Ex-kunstrijdster Witt wil vrijgave Stasi-dossier verhinderen . 27/05/2001 om 23:05 door APNED. Print. Delen. Tweet. Mail. STASI-DOSSIER GARTON ASH AnkhHermes Geschiedenis. Dit boek kopen? Zoek een boekhandel in je buurt. Toevoegen aan iWish Auteur. GARTON ASH. reacties Eigenschappen. Taal: Nederlands. ISBN: 9789021594897. Productvorm: Paperback. Publicatiedatum: 01/06/1997 ... Bijna 38.000 aanvragen voor inzage in een Stasi-dossier kreeg de BStU in de eerste drie kwartaal van dit jaar. De BStU is de instantie die de archieven van de Oost-Duitse geheime dienst sinds 1991 beheert. Stasi-dossier Kohl blijft dicht. 04/07/2001 om 20:23 door MARC VAN DE WEYER. Print. Delen. Tweet. Mail. De Stasi-dossiers over Helmut Kohl blijven gesloten. Wie een Stasi-dossier had, vloog in principe uit de redactie. In zijn commentaar bij het interview beloofde Maier de kwestie grondig uit te zoeken. Maar ja, hoe ontsla je de eigenaar van je krant? Abonnees kunnen artikelen aan hun leeslijst toevoegen. Inloggen Neem een abonnement. Nog te zien van 21 tot en met{24 september in Felix Meritis te Amsterdam Heiner Mullers autobiografische schets uit 1992 Krieg ohne Schlacht - Leben in zwei Diktaturen (onlangs in paperback uitgebracht, met een vermakelijk Stasi-dossier als aanhangsel) maakte enige tijd deel uit van mijn vaste reisbagage. Ik kroop er als het ware kriskras doorheen....

INFORMATIE

AUTEUR
Garton Ash
DIMENSIE
5,8 MB
BESTANDSNAAM
STASI-DOSSIER.pdf

OMSCHRIJVING

Van Timothy Garton Ash, historicus en een van de meest vooraanstaande journalisten voor Oost-Europa, werd in de jaren tachtig door het Oostduitse Ministerium für Staatssicherheit, beter bekend als de Stasi, een uitgebreid dossier aangelegd. Romeo was de naam die hij in zijn dossier kreeg; op uiterst systemotische en gedetailleerde wijze werd zijn doen en laten vastgelegd. in Het Stusi-dossier doet Garton Ash op zeer persoonlijke wijze verslag van wat hij in zijn dossier aantrof. Maar tegelijk biedt het boek veel meer. Garton Ash gaat namelijk op zoek naar de verklikkers (in onovertroffen Stasi-jargon Inoffizielie Milorbeiter genaamd) die in zijn dossier voorkomen en probeert te achterhalen wat destijds hun beweegredenen waren om met de Stasi samen te werken. Het resultaat is een uniek en meeslepend verslag.'Een schitterend geschreven document, dat voor deze tijd van onschatbare waarde is; een ijzingwekkend portret van verraad en gesjoemel en een onopgelost menselijk raadsel dat me niet loslaat. Wie niet in een politiestaat heeft geleefd, zoals wij, kan nooit weten hoe hij zou reageren op chantage'. John le CarréC( ... ) Het verslag van de ontmoetingen met de Inoffizielle Milorbeiter laat zich met rode oortjes lezen. Het intrigerende is dat diversen van hen geen doortrapte slechteriken zijn zoals men misschien zou verwachten. ( ... )' - Ben de Jong, Oost-Europa Instituut, Universiteit van Amsterdam.

Wil je het boek lezen?STASI-DOSSIER in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Garton Ash. Lezen STASI-DOSSIER Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN