'Neu Turkestan' aan het front

'Neu Turkestan' aan het front - Perry Pierik | Highergroundnb.org

...at anderen schrijven over dit boek. Schrijf ... Recensie van Truusje Truffel leest over 'Nue Turkestan' en ... ... ... Reeds eind 1941, na de inval in de Sovjet-Unie, ontstond aan Duitse zijde het idee tot collaboratie met de islamitische volkeren van de Sovjet-Unie. Hoewel Hitler en het opperbevel sceptisch stonden tegenover samenwerking met 'Sovjetburgers' om Moskou te verslaan, was iedereen het er over eens dat de islamitische volkeren van de Kaukasus en de Krim redelijk betrouwbare bondgenoten waren. Buy 'Neu Turkestan' aan het front: Islamit ... 'Neu Turkestan' aan het front | Boeken ... . Buy 'Neu Turkestan' aan het front: Islamitische soldaten uit de Kaukasus en de Balkan in dienst van de Waffen-SS by Perry Pierik (ISBN: 9789463383844) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. 'Neu Turkestan' aan het front 'Neu Turkestan' aan het front Dit product is niet langer beschikbaar. 'Neu Turkestan' aan het front. EAN: 9789463383844: Verzendkosten: 1.95: Levertijd: Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, 1 tot 2 werkdagen levertijd • Met uw aankoop steunt u de lokale economie: 'Nue Turkestan' en 'Handschar' aan het front | ISBN 9789463383844 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Perry Pierik
DIMENSIE
8,47 MB
BESTANDSNAAM
'Neu Turkestan' aan het front.pdf

OMSCHRIJVING

Reeds eind 1941, na de inval in de Sovjet-Unie, ontstond aan Duitse zijde het idee tot collaboratie met de islamitische volkeren van de Sovjet-Unie. Hoewel Hitler en het opperbevel sceptisch stonden tegenover samenwerking met "Sovjetburgers' om Moskou te verslaan, was iedereen het er over eens dat de islamitische volkeren van de Kaukasus en de Krim redelijk betrouwbare bondgenoten waren. Vooral de Turkmenen werden vertrouwd. Dit leidde tot een zeer grootschalige militaire en politieke samenwerking. Ook de SS sloot zich hierbij aan en richtte de divisie "Neu Turkestan' op met hulp van de Groot-Moefti uit Jeruzalem. De samenwerking kwam te laat en leed onder de onoverbrugbare verschillen tussen de diverse ideologieën. Het experiment kon niet anders dan in een drama eindigen. Ook de collaboratie op de Balkan komt aan bod, waar Islamitische vrijwilligers dienst deden in de rijen van de Waffen-SS.

Wil je het boek lezen?'Neu Turkestan' aan het front in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Perry Pierik. Lezen 'Neu Turkestan' aan het front Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN